Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Carles Dénia obri un Verkami per al seu nou disc sobre Ausiàs March

El cantautor valencià Carles Dénia.

elDiariocv

Carles Dénia afronta un nou repte: posar música per primera vegada als versos potents, apassionants i metafísics del Cant Espiritual d'Ausiàs March. Per això, ha obert una línia de microfinançament per Verkami.

El disc, que serà editat pel segell discogràfic Mésdemil, posa música als 224 versos del Cant Espiritual, una obra delirant, complexa, plena de passió i sinceritat, on el poeta clàssic mostra obertament les seues febleses davant els plaers de la carn, “i per això es veu irremeiablement abocat a un infern del qual sent paüra”, explica Dénia.

La imatge gràfica del disc l'ha realitzada l'artista Artur Heras. “M'he proposat el repte de musicar el poema sencer, amb diverses cançons integrades en una sola peça”, explica Carles Dénia. “L'estil musical és lliure, amb la sola voluntat de ser tan absolutament visceral i polièdric com ho és el mateix poema”, afig el cantant, que continua el trajecte del reeixit disc El paradís dels paraules, (Cambra Records, 2011), amb el qual va donar una nova vida als textos de diversos poetes àrabs valencians i va sorprendre a la crítica.

Entendre el Cant Espiritual únicament com un text religiós “resultaria una interpretació simplista”, adverteix Dénia. “És una pregària on el poeta fa un examen interior”. “El narcisisme marquià, l'emergència del jo i l'horror que s'hi deriva són una reflexió humanista sobre la bondat, una lluita amb ferotgia entre l'amor i la por”, conclou. Ausiàs March és un dels cims de la literatura en català de tots els temps i està considerat el primer poeta modern de la literatura europea, una figura clau de Segle d'Or valencià.

Etiquetas
stats