Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La direcció d'Alberto Garzón força l'acord per celebrar una assemblea en EUPV per a tirar al seu coordinador reprovat

David Rodríguez presideix una reunió del Consell Polític d'Esquerra Unida.

Miguel Giménez

La situació d'interinitat en Esquerra Unida té data de caducitat. Després de la intervenció de la direcció federal de Izquierda Unida, que encapçala Alberto Garzón, que ha forçat l'acord entre les diferents sensibilitats polítiques d'EUPV, finalment no hi haurà reunió del Consell Polític aquesta setmana, tal com estava previst -el conclave estava convocat per al divendres 15 de desembre-. La cita s'ha traslladat al dissabte 20 de gener.

Serà llavors quan el Consell Polític convoque una assemblea extraordinària, per a l'última setmana de febrer o la primera de març, de la qual eixirà la nova dirección del partit. “Entre festes i obligacions estatutàries no s'ha pogut avançar el calendari”, expliquen.

Prèviament a la celebració de l'assemblea, previsiblement el dia d'abans, es votarà, per sufragi universal i directe de tots els militants -tal com va reivindicar, sense èxit, la candidatura garzonista encapçalada per Rosa Pérez Garijo en el passat procés electoral intern- la composició del nou Consell Polític d'Esquerra Unida, l'estructura del qual confirmarà l'assemblea. El conclave triat serà el que designe al que serà el pròxim coordinador general d'EUPV en substitució del criticat David Rodríguez, que ha sigut qüestionat després de conèixer-se que va viatjar a Cuba amb motiu del funeral de Fidel Castro amb càrrec a fons públics (1.150 euros) provinents de l'assignació del grup d'EU en la Diputació d'Alacant.

Aquest calendari ha sigut pactat i assumit per les tres sensibilitats representades en Esquerra Unida -els afins a l'encara coordinador general, els garzonistes que representa Rosa Pérez i la secció pròxima a l'exlíder de la formació Glòria Marcos-, gràcies a la mediació de la direcció federal, que pretén normalitzar una organització que es trobava en una situació extraordinària després que Rodríguez perdera la confiança del seu màxim òrgan, el Consell Polític, que fins i tot va arribar a exigir-li la dimissió el passat 28 d'octubre.

Aquest acord possibilitarà la celebració d'una assemblea “oberta, transparent i participativa, no a través de delegats, en la qual tots estiguen representats”, expliquen des del sector de Marcos, una idea en la qual coincideixen els garzonistes, que també mostren la seua satisfacció per aquest desenllaç encara que hagueren preferit acordar una “executiva de consens”. “Una organització no pot funcionar amb un cinquanta per cent en contra de l'altre cinquanta per cent”, insisteix Rosa Pérez Garijo, per a qui “no era normal com estava funcionant l'organització des del 28 d'octubre”.

D'aquesta manera, el pròxim mes de març, quatre mesos després que Rodríguez fóra reprovat per la seua direcció, Esquerra Unida tindrà un nou Consell Polític i un nou coordinador. A aquest procés està previst que concórreguen les tres sensibilitats actualment representades, encara que és prompte per a conèixer qui representarà a cadascuna de les tres candidatures.

Etiquetas
stats