Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Arxivada la querella de l'exgerent d'Imelsa Rafael Soler contra la diputada provincial d'EU Rosa Pérez

La diputada provincial d'Esquerra Unida Rosa Pérez Garijo

elDiariocv

València —

0

El Jutjat d’Instrucció número 14 de València ha arxivat la querella per injúries i calúmnies presentada per l’exgerent d’Imelsa Rafel Soler contra la diputada provincial d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo.

La diputada ha valorat molt positivament aquesta decisió judicial, amb la qual “es posa fi a una persecució contra la representant d’EU en la Diputació de València que va impulsar la major tasca de fiscalització de la història de la corporació provincial i que va acabar desembocant en el cas Taula, que s’ha convertit en la causa contra la corrupció més important del País Valencià”.

L’exgerent d’Imelsa, actual diputat provincial del Partit Popular en la Diputació de València, Rafael Soler, va interposar una querella criminal per un presumpte delicte d’injúries i calúmnies contra la denunciant de Taula i diputada provincial d’EU, Rosa Pérez Garijo.

En la querella, interposada arran de la roda de premsa que Pérez Garijo va donar el passat 22 d’abril de 2015, s’exigia a la diputada provincial la quantitat de 15.000 euros en concepte d’indemnització per la presumpta vulneració del dret a l’honor de Soler.

Informació “veraç” i “legítima”

Tal i com es relata a l’acte judicial, de data de 24 de març de 2017, la diputada d’Esquerra Unida es limità a lliurar als mitjans de comunicació uns documents que obren a la causa, fent referència al querellant com a gerent d’Imelsa en diversos anys de l’etapa anterior a la gerència de Marcos Benavent. La informació entregada era “veraç, el que significa que era legítima i, per tant, emparada per l’exercici de la llibertat d’expressió, tot això reforçat amb el criteri constitucional de la llibertat d’expressió i informació, arribant a l’extrem de la preferència per la llibertat d’expressió quan s’està en presència del tractament que es puga donar a assumptes polítics o, dit amb major precisió, relacionats amb l’organització i el funcionament dels poders públics, per tot això considerem que la Sra. Pérez Garijo no violà el dret a l’honor del querellant D. Rafael Soler Vert, el que determina l’arxiu de les actuacions”.

La diputada provincial d’EU ha recordat que aquesta era la darrera de les cinc querelles que s’han interposat contra ella com a conseqüència de la denúncia del cas Taula. Per a Pérez Garijo “durant tot aquest temps hem pogut veure què és el que realment tenia rellevància i recorregut penal. Així, mentre aquestes querelles s’han arxivat una per una, continua viva la denúncia que vaig presentar en juliol de 2014 davant la Fiscalia Anticorrupció i el procediment judicial que se n’ha derivat de la mateixa, que apunta cap al Partit Popular com una presumpta organització criminal”, ha conclòs.

Etiquetas
stats