Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Brega de Susana Díaz amb Compromís, soci de govern del seu aliat Ximo Puig

La presidenta andalusa, Susana Díaz, amb el cap del Consell, Ximo Puig

Toni Cuquerella

Intercanvi de colps entre l'aspirant a liderar el PSOE, Susana Díaz, i Compromís, soci de govern del seu aliat Ximo Puig. La presidenta andalusa va qualificar aquest dijous d'“esquerra inútil” a Compromís, Podem i ERC per boicotejar la moció dels socialistes en el Senat sobre el Corredor Mediterrani. I des de la coalició valenciana s'ha replicat a la presidenta de la Junta d'Andalusia que “esquerra inútil” és la que permet governar el PP de Mariano Rajoy.

Díaz criticava la que considera “esquerra inútil”, que “ni menja ni deixa menjar”, per “boicotejar” el debat de la moció presentada en el Senat pel PSOE sobre el Corredor Mediterrani, que finalment va ser retirada pels socialistes davant la impossibilitat d'arribar a un acord amb el PP per a presentar una transaccional a causa de les esmenes presentades per formacions com a ERC, Compromís i Podem.

La presidenta andalusa i candidata a secretària general del PSOE ha assenyalat que aquesta moció es va trobar amb què “diverses forces polítiques, que estan en confluència amb Pablo Iglesias, en lloc de permetre que es pogeura debatir aqueixa moció, es van dedicar a boicotejar-la i ni Podem, ni Compromís, ni ERC van deixar que es debatira”.

Amb tot, Susana Díaz sentenciava: “I així estem amb els qui no saben que les institucions serveixen per a canviar-li la vida a la gent i aquesta és la diferència de la política de l'esquerra útil que som els socialistes i de l'esquerra inútil que actua com els ximples útils de la dreta”.

Resposta de Compromís

En diferents missatges a través de twitter diversos membres de Compromís han criticat Díaz per les seues paraules despectives coincidint tots en la mateixa línia: criticar el PSOE per permetre que governen el PP i Mariano Rajoy, tant per la seua abstenció en la investidura, com per la negativa a la moció de censura de Podem que recolza Compromís.

Així, el portaveu en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ironitzava afirmant: “Una de barri sèsam: Útil: Govern de canvi a València. Inútil: Permetre que Rajoy siga president”.

Per la seua banda el diputat en el Congrés Joan Baldoví insistia que “l'única esquerra inútil” és la que permet que Rajoy i el PP seguisquen governant“.

La també diputada autonòmica, Mireia Mollà, gravava un vídeo en el qual justificava la seua acció contra la moció del Corredor Mediterrani, però també posava el dit en la nafra recordant que és el PSOE el que permet que el PP i Rajoy seguisquen governant mentre continuen aflorant els casos de corrupció.

Finalment, el senador de Compromís Carles Mulet li feia una volta de rosca a les declaracions de Susana Díaz i preguntava “Ha dit Susana Díaz esquerra inútil a Ximo Puig?”.

Etiquetas
stats