Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les Corts retiren la placa i el quadre en honor a la seua expresidenta condemnada a nou anys de presó per Fitur en Gürtel

Gran expectació davant la retirada del quadre de Milagrosa Martínez de les Corts

Laura Martínez

València —

A les 9 hores, abans d'iniciar-se l'activitat parlamentària, dos operaris han començat la retirada de la placa de Milagrosa Martínez, expresidenta de les Corts i consellera de Turisme amb Francisco Camps, condemnada pel cas Fitur per les contractacions irregulars amb la trama Gürtel. Posteriorment li ha tocat el torn al quadre de Martínez que fins aquest dijous s'exhibia en el Saló Daurat del parlament valencià.

El Tribunal Suprem va ratificar fa dues setmanes la condemna a l'exconsellera i a la resta d'acusats per tripijocs en la contractació dels pavellons i expositors de la fira de turisme. Pocs dies després, l'exconsellera va ingressar a la presó de Villena, motiu suficient perquè les Corts decidiren retirar-li els honors que manté als edificis públics.

Milagrosa Martínez comptava fins a aquesta data amb una placa a l'entrada dels grups parlamentaris en senyal d'haver inaugurat l'edifici al 2011. A l'edifici en el qual se celebren els plens, al costat d'altres presidents del Parlament, la condemnada tenia un quadre de grandària mitjana.

La placa, partida en dos, dormirà aquesta nit en un magatzem annex a l'edifici de grups parlamentaris.

stats