Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Actes vandàlics contra el col·legi on un pare va denunciar “adoctrinament” dels professors

CEIP Orba d'Alfafar

Toni Cuquerella

El CEIP Orba d’Alfafar ha patit atacs vandàlics en els quals s'han trencat diverses portes d'accés i de despatxos després de trobar-se com a protagonista mediàtic d'una queixa d'un pare que acusa el professorat d' “adoctrinament”, denúncia que ha estat recollida per diversos mitjans de comunicació.

Davant esta situació, una permanent del sindicat STEPV ha acudit al centre per a interessar-se sobre la qüestió i mostrar la seua solidaritat i suport al claustre. Així el sindicat mostra el seu rebuig a aquestes acusacions contra el professorat i l’escola, “que no són aïllades ja que recentment hem patit episodis similars en altres centres del territori”.

L'STEPV lamenta que “aquests fets es produeixen en un context de desprestigi del professorat i dels centres educatius, interessat pel context polític actual, en el qual s’està acusant grans professionals de l’educació d’adoctrinament de l’alumnat”. Cal destacar que esta denúncia prové de l'acusació de la projecció d'un vídeo de dibuixos animats infantils de l'any 1988 en el qual es parlava de la figura de Jaume I.

El sindicat nega rotundament aquestes afirmacions i la “campanya de difamació i manipulació de la magnífica feina que fan milers de docents al País Valencià i a altres territoris, els quals també estan patint aquesta campanya, com és el cas de Catalunya, on diversos docents han estat denunciats pel mateix, així com el nostre company i portaveu d’USTEC, Ramon Font”.

Per contra, l'STEPV ha contraatacat afirmant que “en tot cas, qui s’ha empenyat en adoctrinar l’alumnat és el Partit Popular amb la LOMQE, una norma que no ha tingut cap suport entre les organitzacions majoritàries de la comunitat educativa”. Subratllen que la LOMQE “fa avaluable l’assignatura de Religió Catòlica, pretén 'espanyolitzar' l’alumnat de Catalunya, com va recóneixer obertament l’exministre d’educació José Ignacio Wert, imposa assignatures de caire neoliberal i uns currículums que invisibilitzen el paper de les dones en la història, entre moltes altres qüestions”.

Davant de tot aquest context, STEPV ha anunciat que promourà accions entre la comunitat educativa i la societat en defensa de la professionalitat del professorat valencià i en desgreuge de les campanyes manipuladores i de desprestigi cap a l’escola. En eixe sentit, el sindicat també insta la Conselleria d’Educació i el govern valencià a frenar aquestes accions i a posicionar-se en defensa del professorat i l’escola del País Valencià.

Valoració de Conselleria

Des de la Conselleria d'Educació s'explica sobre el cas de la denúncia que un pare de 6é es va queixar pel vídeo, la qual cosa va provocar una reunió de cicle i es va informar la inspecció educativa. Llavors la direcció del centre es va reunir amb el pare per explicar-li que el vídeo era un element de suport més per a tractar la vida de Jaume I en el marc de celebració del 9 d'octubre.

Amb tot, Educació demana que es deixe d'“assenyalar i estigmatitzar el professorat valencià i la gran tasca professional que fan cada dia als centres educatius des de fa dècades. Els docents de tot l'Estat són treballadors que tenen com a objectiu facilitar la millor educació als nostres fills i filles en col·laboració amb tota la comunitat educativa”.

A més recorden que els materials curriculars “els marca el Ministeri d'Educació per a tota Espanya i cada comunitat autònoma l'adapta al currículum. El currículum de la Comunitat Valenciana no l'hem elaborat el Govern del Botànic. Quan vam arribar ja estava publicat i s'està seguint el mateix currículum amb els materials curriculars que hi havia i tot s'aprova per Consell escolar de centre”. Per una altra banda, afegeixen que “l'administració actua si en algun cas s'atempta contra els drets fonamentals de la humanitat”.

Conclouen des de l'administració educativa afirmant que “hi ha una campanya d'insult al professorat valencià que està posant en dubte la professionalitat dels docents, creant climes de falta de convivència i respecte”.

Etiquetas
stats