Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP valencià s’escuda en l’abstenció del PSOE a Rajoy per a ‘blanquejar’ la corrupció

Un momento del pleno de las Corts

Miguel Giménez / Laura Martínez

La decisió dels socialistes d’abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy comença a tenir conseqüències en el discurs dels populars. Conseqüències fins i tot burlaneres. Aquest mateix dimecres s’ha pogut comprovar en el ple de les Corts.

Així, des de les files del PP valencià han insinuat que la postura del PSOE en la sessió d’investidura –els socialistes votaran no a la primera però s’abstindran en la segona votació per a fer president a Mariano Rajoy– ‘blanqueja’ la corrupció que ha afectat els populars en multitud de casos.

Aquest intercanvi dialèctic s’ha produït durant el debat d’una proposició del PP per a garantir la independència dels empleats públics de la Generalitat. La diputada del PSOE, Rosa Peris, ha preguntat als populars com podia ser que ara fins i tot una col·lecta per a un ram de flors haguera de passar pels serveis jurídics de la Generalitat i abans es ‘colara’ tanta corrupció. I el comentari dels populars ha estat reflectit en les xarxes socials.

Durant el mateix ple, en el debat posterior sobre el contracte programa de transport metropolità –les Corts exigeixen un compromís econòmic al pròxim Govern per a millorar el transport metropolità de València, tal com tenen ciutats com Madrid, Barcelona o Sevilla– els populars han presentat una esmena en què, entre els seus plantejaments, proposaven “exigir a tots els parlamentaris electes de la Comunitat Valenciana que permeten amb el seu vot a favor o la seua abstenció que es forme un Govern com més prompte millor, i amb això es poden presentar els Pressupostos Generals de l’Estat del 2017”.

D’aquesta manera, el PP condicionava el seu suport a la reivindicació que els parlamentaris valencians facilitaren la investidura de Mariano Rajoy, tal com havia insinuat fa uns mesos la líder del PPCV, Isabel Bonig.

La iniciativa, plantejada pel grup socialista, ha tingut el suport de tots els diputats de les Corts amb una esmena de Compromís. En la PNL, s’insta l’executiu nacional a crear una llei de finançament del transport públic i una llei de mobilitat sostenible d’acord amb la protecció del territori i l’urbanisme sostenible. En el debat, els grups han tornat a criticar la falta de finançament del Govern d’Espanya a la Comunitat .

Etiquetas
stats