Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els regidors imputats s’aferren a l’acta contra el criteri de la líder del PP valencià

Els regidors del PP en la compareixença d’Alfonso Novo, portaveu dels populars de l’Ajuntament

Moisés Pérez

València —

Desafiament en tota regla a la línia roja marcada per la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig. Els edils del grup municipal del PP de l’Ajuntament de València, imputats pel presumpte rentat de diners negres per a finançar la campanya electoral, no entregaran l’acta de regidors, tal com havien acordat amb la direcció autonòmica. I ho han fet utilitzant la tesi de la seua anterior cap, l’exalcaldessa de València Rita Barberá, que aquest dimarts ha reiterat que els estatuts del partit marquen la dimissió en l’obertura del judici oral.

“Continuarem treballant en el grup municipal popular, ja que en el sumari no hi ha indicis probatoris del presumpte blanqueig ni cap interlocutòria del jutge demanant la nostra imputació”, ha afirmat el portaveu del PP a l’Ajuntament de València, Alfonso Novo, que ha comparegut emparat per tots els regidors del grup, inclòs l’únic que no està imputat en la causa, Eusebio Monzó. “Els estatuts marquen el límit en el judici oral. Si s’arribara desgraciadament a aquesta situació, prendrem la decisió oportuna. Però treballarem perquè no passe i estem convençuts que no passarà”, ha assegurat en nom de tots els regidors imputats del PP.

Novo ha anunciat que, com que “han estudiat el sumari judicial” i han conclòs que “no hi ha proves concloents” del presumpte rentat, demanaran el sobreseïment de la causa. I ha recalcat unes quantes vegades: “No hi ha hagut enriquiment personal, ni comissions, ni mossegades, ni finançament il·legal”. En defensa dels regidors del PP, el qui va ser mà dreta de Barberá ha insistit unes quantes vegades en el fet que les proves que hi ha “provenen de l’entorn d’Alcón [dona de l’exvicealcalde de València, Alfonso Grau] i d’una gravació que es fa un dia després que la Guàrdia Civil li haja punxat el telèfon”.

El portaveu del PP en la corporació –malgrat la suspensió de militància que suposadament pesa sobre ell– també ha contraargumentat les declaracions dels assessors que van confessar el mètode ordit presumptament per a rentar diners procedents de la caixa B del partit. “No tots els regidors ni assessors que ara estan en el grup municipal hi van dur a terme l’aportació de mil euros, perquè van indicar que no podien fer-ho”, ha dit, i ha censurat: “No hem despatxat ningú per no haver pogut fet aquesta aportació, com es diu en les testificals de l’entorn d’Alcón”. Des del grup municipal, cada regidor prendrà les mesures corresponents contra els assessors que van desvelar el mètode per a presumptament blanquejar els diners negres.

“Mai, mai no he recaptat diners de manera il·lícita, i encara menys per al meu partit”, ha defensat Novo, que ha apuntat que la idea de fer-hi les aportacions va sorgir “davant de la necessitat de fons per a dur a terme la campanya electoral”. “La decisió es va prendre en una reunió en què no estava Rita Barberá”, ha expressat, després de revelar que ha parlat amb l’actual senadora aquest dilluns, tan bon punt es va alçar el secret de sumari de la peça separada de l’Operació Taula que investiga el presumpte blanqueig de diners negres del PP de València. Novo ha demanat a l’alcalde de València, Joan Ribó, que no destituïsca els assessors imputats.

Etiquetas
stats