Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat demana al Govern que accelere l'arribada de refugiats després del “segrest de drets” de Trump

El president dels Estats Units, Donald Trump.

Voro Maroto

La Generalitat ha instat una altra veghada el govern d'Espanya “a desbloquejar l'arribada de refugiats” a la Comunitat Valenciana. El govern autonòmic, a través d'una declaració institucional, ha criticat les mesures del president d'Estats Units, Donald Trump, vetant l'accés al país dels ciutadans de set països musulmans.

Segons el Consell, l'ordre de Trump “vulnera el dret internacional a l'asil reconegut en l'article 14 de la Declaració Universal dels Drets Humans; l'article 27 de la Declaració Americana dels Drets i Deures de l'Home; i l'article 18 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea”.

Davant l'ofensiva anti-immigració de Trump, la Generalitat demana a les autoritats espanyoles i europees que reaccionen, “mostra la seua solidaritat amb les expressions del poble d'Estats Units en defensa dels drets humans” i “la seua preocupació” pel “segrest del dret d'asil a les persones de Líbia, Sudan, Somàlia, Síria, l'Iraq, Iemen i Iran”, els ciutadans de les quals estan sent discriminats “per raó de creença religiosa o d'una presumpció de creença religiosa”.

El govern valencià porta temps batallant, sense èxit, per a acollir refugiats. Va intentar enviar un vaixell, iniciativa vetada pel govern central. La vicepresidenta, Mónica Oltra, va visitar els camps on s'amunteguen milers de ciutadans sirians i d'altres països i es va desplaçar a Madrid per a desbloquejar l'assumpte. No obstant això, la Comunitat Valenciana ha rebut menys de 50 asilats. Espanya, 900, encara que va pactar arribar a 17.000 amb la Unió Europea en 2015.

Etiquetas
stats