eldiario.es

Menú

Ontinyent acull la XIV Nit d’Escola Valenciana “A cau d’orella”

La jornada servirà per a retre homenatge persones i col·lectius que treballen per la normalització lingüística a través dels premis anuals d’Escola Valenciana

També es donaran a conéixer la imatge i el lema de la XIX edició de les Trobades d’Escoles en Valencià

- PUBLICIDAD -
Gala de l'Escola Valenciana 2013

Els guardonats en Gala de l’Escola Valenciana el 2013

El teatre Echegaray d’Ontinyent acull aquest dissabte, 5 de novembre, des de les 19 hores la XIV Nit d’Escola Valenciana, que amb el lema ‘A cau d’orella’ organitza la Federació d’Associacions per la Llengua. La vetlada servirà també per a retre homenatge a persones i col·lectius que treballen per a aconseguir la normalització lingüística per mitjà dels premis anuals d’Escola Valenciana.

En el context d’aquesta cita, organitzada per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, Escola Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent, també es presentarà la imatge i el lema de les Trobades 2017, la XIX edició. El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, destaca: “Volem compartir amb tothom la faena quotidiana que desenvolupen al nostre país persones i col·lectius per a millorar la situació de la llengua i la cultura”.

En aquest context, l’entitat atorga tres guardons de diferent naturalesa per a reconéixer la tasca de persones i associacions que, dia a dia, “contribueixen a la millora de la salut de la llengua i fomenten l’ús social del valencià en tots els àmbits”.

Així, Escola Valenciana reconeix amb els premis ‘Intentant la llibertat’, dissenyats per l’escultor Andreu Alfaro, la Trajectòria Individual, un reconeixement a persones que treballen pel valencià en l’àmbit educatiu; l’Ús Social del Valencià, un guardó dedicat a col·lectius que “construeixen la conservació i la difusió de la nostra llengua”; i el guardó extraordinari, que s’atorga a institucions i personalitats valencianes “amb un vincle estret amb la nostra cultura”. En aquesta ocasió, i de manera especial, hi haurà una menció honorífica.

Posteriorment tindrà lloc un sopar que estarà amenitzat per l’actriu Maria Juan i el poeta Joan Olivares, així com també per les escoles d’Ontinyent i la contacontes Almudena Francés, que oferirà un monòleg.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha