Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ontinyent acull la XIV Nit d’Escola Valenciana “A cau d’orella”

Els guardonats en Gala de l’Escola Valenciana el 2013

elDiariocv

València —

El teatre Echegaray d’Ontinyent acull aquest dissabte, 5 de novembre, des de les 19 hores la XIV Nit d’Escola Valenciana, que amb el lema ‘A cau d’orella’ organitza la Federació d’Associacions per la Llengua. La vetlada servirà també per a retre homenatge a persones i col·lectius que treballen per a aconseguir la normalització lingüística per mitjà dels premis anuals d’Escola Valenciana.

En el context d’aquesta cita, organitzada per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, Escola Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent, també es presentarà la imatge i el lema de les Trobades 2017, la XIX edició. El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, destaca: “Volem compartir amb tothom la faena quotidiana que desenvolupen al nostre país persones i col·lectius per a millorar la situació de la llengua i la cultura”.

En aquest context, l’entitat atorga tres guardons de diferent naturalesa per a reconéixer la tasca de persones i associacions que, dia a dia, “contribueixen a la millora de la salut de la llengua i fomenten l’ús social del valencià en tots els àmbits”.

Així, Escola Valenciana reconeix amb els premis ‘Intentant la llibertat’, dissenyats per l’escultor Andreu Alfaro, la Trajectòria Individual, un reconeixement a persones que treballen pel valencià en l’àmbit educatiu; l’Ús Social del Valencià, un guardó dedicat a col·lectius que “construeixen la conservació i la difusió de la nostra llengua”; i el guardó extraordinari, que s’atorga a institucions i personalitats valencianes “amb un vincle estret amb la nostra cultura”. En aquesta ocasió, i de manera especial, hi haurà una menció honorífica.

Posteriorment tindrà lloc un sopar que estarà amenitzat per l’actriu Maria Juan i el poeta Joan Olivares, així com també per les escoles d’Ontinyent i la contacontes Almudena Francés, que oferirà un monòleg.

Etiquetas
stats