Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

'A la Valenciana' no tindrà grup propi en el Congrés

Diputats de la candidatura 'A la Valenciana'

elDiariocv

La Mesa del Congrés dels Diputats ha decidit que A la Valenciana no podrà formar grup parlamentari propi. Per tant, la confluència autòctona Compromís-Podem-Esquerra Unida no rebrà subvencions ni tindrà més temps d’intervenció en els debats en la cambra.

La candidatura té 48 hores per a presentar al·legacions davant de la Mesa, que reitera que no és possible acceptar que diputats del mateix partit (Podem o IU) es dividisquen en grups distints, el mateix argument pel qual ja se’ls va denegar el gener. En aquests dos dies, els diputats de les tres formacions hauran de decidir si s’uneixen al grup d’Units Podem o van al Grup Mixt.

Àngela Ballester, diputada de la candidatura per Podem, ha anunciat que recorreran contra la decisió davant del Tribunal Constitucional. La representant ha incidit que el veto al seu grup correspon a la “voluntat política” de PP, PSOE i Ciutadans i no al Reglament. “És una llàstima que hi haja una Mesa de majoria conservadora, gràcies a un pacte del PP i Ciutadans amb els nacionalistes, que no vulga reconéixer que hi ha un país nou que hauria d’estar reflectit en les institucions”, ha denunciat.

Encara que recórreguen contra la decisió de la Mesa per a poder elevar després l’assumpte al Tribunal Constitucional, els diputats d’ A la valenciana procedents de Podem i Esquerra Unida sol·licitaran l’ingrés en el grup confederal d’Units Podem. Cal veure quina decisió pren l’Executiva de Compromís sobre els quatre diputats de la seua formació, encara que el seu portaveu Joan Baldoví ja ha avançat que la seua opció és integrar-se en el Grup Mixt com ja van fer en la legislatura anterior.

Ballester ha admés que li agradaria que la candidatura d’A la Valenciana es mantinguera unida, però ha destacat que els diputats de Podem i el d’EUPV creu que poden treballar “millor pels interessos dels valencians” dins del que serà el tercer grup de la cambra. No obstant això, ha garantit que continuaran col·laborant amb els seus col·legues de Compromís si finalment se’n van al Mixt.

Etiquetas
stats