Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La jutgessa envia a la presó el cervell del saqueig de la depuradora d’Emarsa

Alguns dels acusats en l’Audiència de València abans de la suspensió del judici pel saqueig d’Emarsa.

La jutgessa d’Instrucció número 15 de València ha enviat a presó provisional sense fiança l’empresari Jorge Ignacio Roca, considerat capitost de la trama corrupta que va espoliar l’empresa pública Emarsa, gestora de la depuradora de Pinedo, que s’ha negat a declarar.

Segons han informat fonts del cas, Roca havia sol·licitat que el posaren en llibertat condicional al·legant arrelament familiar, ja que té dona i un fill, encara que totes les acusacions s’han oposat a aquesta pretensió i finalment se li ha denegat.

La d’aquest dilluns ha estat la primera compareixença davant de la jutgessa que instrueix aquest cas, atés que Roca Samper va fugir d’Espanya tot just es va començar a investigar aquest cas i va ser detingut al final del 2015 a Moldàvia, país des del qual va ser extradit la setmana passada.

Roca Samper està considerat el cervell de la pretesa trama corrupta que, mitjançant una xarxa d’empreses, es va apropiar de més de 23 milions d’euros de fons públics d’Emarsa.

El judici per aquests fets va començar el mes de novembre passat en la Secció Primera de l’Audiència de València, encara que en la primera sessió es va suspendre i ajornar, després d’informar la Fiscalia del parador de Roca Samper i que se l’havia condemnat a Moldàvia a 10 mesos de presó per un delicte de falsedat.

Davant d’aquesta nova situació, el tribunal va decidir la devolució de la causa al Jutjat d’Instrucció número 15 de València per a tramitar l’extradició de Roca, prendre-li declaració i reprendre la instrucció respecte del seu processament.

Etiquetas
stats