eldiario.es

Menú

Pep Gimeno ‘Botifarra’, el carisma d’un ‘cantaor’

L’intèrpret de Xàtiva s’ha convertit en un fenomen de masses

- PUBLICIDAD -

Nascut a Xàtiva l’any 1960, Pep Gimeno va aprendre de la tradició familiar cançons populars valencianes, però ha fet, a més, un gran treball de camp per a recollir mostres de la tradició oral. Des del seu primer disc, Si em pose a cantar cançons (Cambra Records, 2006), ‘Botifarra’, apel·latiu amb el qual és conegut, s’ha convertit en la icona del ‘cantaor’ per excel·lència.

Insòlit fenomen de masses de caràcter transversal que en pocs anys s'ha erigit en el nom més popular de l'escena cultural valenciana., proposa una represa de la tradició musical fonamentada en l'elegància de l'acompanyament musical de la seua rondalla (on hi ha alguns dels millors músics de l'escena folk valenciana) i en la credibilitat que li atorguen el seu carisma i la seua personalitat genuïna.

Pep Gimeno protagonitza el nové capítol de Cançons de prop , la sèrie audiovisual que cada semana s’acosta a la música actual en valencià, en una iniciativa d’eldiario.es que compta amb el suport de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha