Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Igualtat porta un mes esperant que el Govern li done cita per a visitar el polèmic CIE de València

Un acte de protesta a les portes del CIE de Sapadors

Lucas Marco

València —

0

Dos secretaris autonòmics de Compromís no han pogut visitar el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Sapadors per a verificar les condicions del recinte després de la mort del jove marroquí Marouane Abouobaida. Alberto Ibáñez, secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat de la Conselleria de Mónica Oltra porta des del 29 d'agost esperant que la Delegació del Govern responga a la seua sol·licitud de visita al polèmic centre d'internament. En la Conselleria de Sanitat, la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, va veure com la cita que tenia concertada amb la direcció del CIE per a visitar el recinte l'1 d'agost va ser anul·lada mitjançant correu electrònic poques hores abans.

La secretària autonòmica de la conselleria que dirigeix Ana Barceló pretenia comprovar de primera mà les condicions sanitàries del recinte. Poc abans de l'hora acordada, la visita va ser anul·lada per part dels responsables policials del CIE sense que proposaren una altra data. Fonts de la Delegació del Govern han mostrat la seua sorpresa pel que consideren una falta de confiança entre institucions. El CIE de Sapadors, assenyalen les mateixes fonts, és de competència estatal i està vigilat per un jutge.

Els responsables del Consell pretenien comprovar les condicions del CIE després de la mort, el passat 15 de juliol, del jove d'origen marroquí Marouane Abouobaida. La campanya CIEs No ha denunciat, després de la publicació en eldiario.es de la contundent resolució del jutge de vigilància de Sapadors, que les 16 mesures que imposava el magistrat no s'han aplicat. La campanya visita habitualment el CIE però “no té coneixement que s'hagen establit mecanismes” per a aplicar les mesures del jutge. El dictamen “reforça la urgent necessitat de tancar aquestes instal·lacions on es reclou a persones que no han comés cap delicte”, assenyala CIEs No en un comunicat.

La portaveu de Compromís en la Comissió de Drets Humans de les Corts Valencianes, Cristina Rodríguez, va anunciar dissabte passat que sol·licitarà una visita al recinte d'internament mentre que la la diputada d'Unides Podem Irene Gómez ha demanat la compareixença del director del CIE en la Cambra autonòmica.

Etiquetas
stats