Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig demana finançament al BEI per a la construcció de col·legis

El president Ximo Puig, Joan Calabuig i Manuel Illueca en la reunió mantinguda amb Román Escolano, vicepresident del BEI

EFE

Luxemburg —

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat aquest dimarts al Banc Europeu d'Inversions (BEI) més finançament per a projectes en la comunitat. “Volem recuperar la confiança del BEI en les institucions valencianes”, ha afirmat el cap del Consell després d'una reunió amb el vicepresident del BEI Román Escolano, en la seu de la institució a Luxemburg, centrada en la cooperació per al finançament de projectes.

Puig ha qualificat la reunió com “molt positiva” i ha expressat la seua esperança que servisca per a “col·laborar, cooperar i fer possible una millor relació entre el BEI i la Generalitat Valenciana”.

L'objectiu de la trobada era “plantejar-li de primera mà quin és la posició de renovació” de l'Institut Valencià de Finances (IVF), al costat del seu director general, Manuel Illueca.

Entre altres sectors, Puig s'ha centrat en la recuperació de fons per a la construcció de col·legis, un programa que espera completar en 2018.

També en la col·laboració en altres sectors com la indústria agroalimentària, “molt important per a la Comunitat Valenciana”, va defensar Puig, a través del finançament de projectes per a activitats agrícoles i ramaderes, o el suport a l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI), que s'engegarà aquest mateix mes de juny.

Instruments financers per a la AVI

Illueca ha defensat que l'AVI necessita “instruments financers per a desenvolupar la seua actuació, basats en capital de risc” i en els quals el BEI ha participat en diferents iniciatives a Espanya.

Com a exemple, Illueca va citar l'acord de col·laboració entre el BEI i el Centre de Desenvolupament Tecnològic Industrial (Cedeti), que depèn del Ministeri d'Indústria, i ha afirmat que València “ha plantejat alguna cosa similar” per a aquesta agència.

Aquestes vies de col·laboració amb el BEI, ha afegit Puig, tenen l'objectiu de “redreçar la situació” del “greu problema d'endeutament” que existeix a la Comunitat Valenciana.

“El problema fonamental és la capacitat de finançament dels projectes de la Generalitat. A partir del treball fet en els dos últims anys estem en disposició per a abordar nous projectes”, ha subratllat.

Trobada amb Juncker

Després de passar pel BEI, Puig es reunirà aquesta vesprada, a Estrasburg (França), amb el president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, sent el segon president autonòmic al que rep el polític luxemburgués després del lehendakari, Iñigo Urkullu.

Aquesta trobada és un gest de “reconeixement” cap a la Comunitat Valenciana, segons Puig, qui va admetre la importància de “retornar la confiança” davant les institucions europees després dels escàndols de corrupció o casos com el del préstec a la fundació València CF a través del IVF.

Durant la reunió, Puig demanarà a Juncker una “antena” a València del seu pla d'inversions -conegut com a pla Juncker-, per a fomentar el desenvolupament de la innovació i les Pimes en aquesta comunitat.

Etiquetas
stats