Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

El Parlament demana retirar la reforma de l'avortament amb CiU dividida

El Parlament de Catalunya

Benoît Cros

El Parlament de Catalunya s'ha sumat aquest dijous a les veus que reclamen la retirada de la reforma de la llei de l'avortament impulsada pel ministre de Justícia, Alberto-Ruiz Gallardón. La majoria dels diputats catalans han aprovat dues mocions presentades pel PSC i ICV-EUiA que exigeixen la paralització de la reforma. Els representants de UDC, la formació liderada per Josep Antoni Duran i Lleida i un de CDC – que havia donat llibertat de vot - s'han sumat als del PP i han votat en contra. Ciutadans s'ha abstingut en la votació del text socialista, tot i que ha votat a favor de la versió presentada pels ecosocialistes.

No és la primera vegada que Unió es pronuncia en contra de paralitzar el projecte del ministre Gallardón. El dimecres, els diputats d'UDC al Congrés van votar en contra d'una proposta del Grup Socialista que exigia l'abandonament de l'avantprojecte. També va ocórrer una situació similar el mes passat a l'Ajuntament de Barcelona quan els regidors democristians es van oposar a una moció que anava en el mateix sentit.

El PP de Catalunya també ha rebutjat la moció, al contrari dels seus companys de partit a Extremadura, que s'ha oposat avui a la reforma, en una votació al Parlament extrement. La representant del PP català ha justificat el seu rebuig pel fet que es tracta d'un assumpte que es decideix al Congrés dels Diputats, i no al Parlament de Catalunya.

La moció presentada per ICV-EUiA també contenia disposicions que demanaven increments pressupostaris destinats a millorar l'atenció a les dones que desitgen interrompre el seu embaràs i a facilitar l'accés als mètodes anticonceptius però ha estat rebutjada amb vots en contra de CiU i ERC.

Etiquetas
stats