eldiario.es

Menú

Barcelona fa cas a la PAH i imposarà multes de fins a 100.000 euros sobre els pisos desocupats

L'Ajuntament de Barcelona aprova una moció de la plataforma per sancionar els propietaris d'habitatges buits, començant pels "d'entitats financeres i grans empreses"

- PUBLICIDAD -
PAH insta a los ayuntamientos a recuperar las viviendas vacías en manos de los bancos

L'Ajuntament de Barcelona ha subscrit una declaració institucional impulsada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) que avala multar fins a amb 100.000 euros els propietaris de pisos buits que estiguin permanentment desocupats.

Segons es recull en la moció, es començaria pels pisos en desocupació permanent en mans d'"entitats financeres i grans empreses", i també s'insta la Generalitat a prendre mesures dins de les seves competències.

La moció ha tingut l'aval de tots els partits menys el PP, el líder municipal del qual, Alberto Fernández, ha explicat que opten per l'"abstenció" perquè veuen llacunes en el text, en considerar-lo generalista i de difícil aplicació.

El tinent d'alcalde Antoni Vives ha destacat que el Govern ha treballat amb la PAH aquesta moció, i ha advertit que no és cap "anècdota", per la qual cosa el consistori treballarà per aplicar-la.

L'alcalde, Xavier Trias, ja va anunciar a mitjans de gener la seva intenció de sancionar les entitats financeres amb habitatges buits en zones necessitades de pisos, com els barris de Ciutat Meridiana, Trinitat Vella i el sud-oest del Besòs, on hi ha més desnonaments.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha