Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

La CUP estén la mà a Sí que es Pot per evitar “reconfortar els poderosos que ens volen enfrontats”

Els diputats de la CUP, Pilar Castillejo, Albert Botran i Eulàlia Reguant

elDiario.es Catalunya

Crítica i proposta de la CUP cap a Catalunya Sí que es Pot, dos grups parlamentaris en teoria propers pel que fa al seu posicionament ideològic -d'esquerres i defensors ambdós d'un procés constituent, els primers dins d'una República catalana independent- però que no acaben de trobar complicitats al Parlament. Els quatre diputats i les sis diputades de la CUP han mogut fitxa. Han enviat una carta on lamenten “la sensació de linxament a les xarxes i al Parlament” a la CUP per part de representants de Catalunya Sí que es Pot, en especial d'ICV. També insten la confluència d'esquerres a deixar enrere les crítiques i “treballar colze a colze en la construcció d'alternatives i en la resposta que ens cal donar al procés que viu el país”.

En una carta signada pels 10 parlamentaris de la CUP, els anticapitalistes han volgut traslladar la “preocupació per algunes conductes polítiques” de membres del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot. Han posat com a exemple la intervenció en el darrer ple de la diputada Hortènsia Grau (ICV), que en una moció sobre ATLL va retreure a la CUP impedir que es votés revertir la privatització d'ATLL.

A parer dels anticapitalistes, aquestes declaracions de Grau formen part d'una “estratègia clara d'atac a la CUP” per part d’alguns membres de Sí que Es Pot i de portaveus d'ICV que té per objectiu “fer evidenciar contradiccions” internes de la formació anticapitalista. Tot plegat, segons la CUP, serveix per “reconfortar els poderosos que ens volen enfrontats i dividits”.

El diputat de Sí que es Pot, Albano-Dante Fachin (Podem), ha estat el primer en contestar la CUP a través de Twitter. Per la seva banda, la portaveu d'ICV, Marta Ribas, ha assenyalat que no coincideix amb el relat que fa la CUP a la carta, però ha afegit que el seu grup segueix tenint la mà estesa als anticapitalistes per bastir alternatives a les “polítiques de dretes”. “No coincidirem mai per aprovar estratègies de la dreta de CDC”, ha alertat en referència al pacte de la CUP amb Junts pel Sí.

Els cupaires han proposat a CSQEP que, tot i que “llegeixen de forma diferent” la situació política entre Catalunya i Espanya, “treballar colze a colze en la construcció d’alternatives, en la resposta que ens cal donar al procés que viu el país, i sobretot de dics de contenció del capitalisme salvatge que castiga el nostre país i la seva gent”.

A parer dels anticapitalistes, ambdos grups parlamentaris comparteixen “punts de trobada”, com ara l'ecologisme o la defensa dels serveis públics, cosa que hauria de permetre “tirar endavant lluites de forma conjunta i com a companyes de barricada”.

Llegeix la carta dels representants de la CUP al Parlament:

Etiquetas
stats