Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Mossos d'Esquadra desallotgen el Bloc Salt

Imatge prèvia a l'intent de desallotjament el passat 15 d'octubre. /CARLES PALACIO
Barcelona —

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest divendres al matí a les famílies que vivien al Bloc Salt, un edifici propietat de la Sareb -el banc dolent- que la PAH havia ocupat per a reallotjar-hi famílies víctimes de desnonaments. Diverses furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos han rodejat el bloc des de les 9 h, i en poc més d'una hora n'han fet fora tots els ocupants.

Sobre el Bloc Salt hi pesava una ordre de desallotjament des del 27 de novembre passat, però les famílies que hi viuen -en total, 14- havien optat per quedar-s'hi fins que la Generalitat no els oferís una sortida a totes, un fet que fins ara no s'havia produït, segons la PAH de Girona. El Govern només havia facilitat una sortida en forma de lloguer social a alguna de les famílies.

El Bloc Salt va resistir el passat 15 d'octubre a una ordre de desallotjament, que no es va produir perquè va arribar una resolució in extremis del Tribunal Europeu dels Drets Humans que instava el Govern a aturar-lo. Setmanes després, tanmateix, el mateix tribunal va donar per bones les mesures que oferia l'Administració per a algunes de les famílies, i va aixecar la paral·lització.

Etiquetas
stats