Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els iaioflautes ocupen indefinidament les oficines de la Seguretat Social en defensa de les pensions

Els iaioflautes protesten en la seu provincial de la Seguretat Social / ENRIC CATALÀ

Benoît Cros

Barcelona —

Els iaioflautes han comès aquest dilluns una nova entremeliadura, el terme amb el qual els agrada definir les seves accions, que acostumen a consistir en l'ocupació d'algun espai públic en defensa, segons proclamen, dels drets socials que les polítiques d'austeritat estan posant en perill. Aquest matí, el grup de veterans activistes ha decidit ocupar la delegació provincial de la Seguretat Social a Barcelona, al carrer Sant Antoni Maria Claret, “en defensa de les pensions”. La ocupació, a diferència d'altres ocasions -quan es buscava la negociació- és aquesta vegada indefinida.

Sense previ avís, com sol ser habitual en ells, i al crit de “sí que es pot!” i “aquests lladres ens roben les pensions”, una vintena de membres del col·lectiu ha irromput a les dependències de l'Administració. La resta, gairebé un centenar, dóna suport a l'acció des de fora. Els activistes conviden a fer el mateix en d'altres seus de la Seguretat Social de tot l'Estat espanyol.

En un manifest difós a la xarxa, els iaioflautes proclamen: “No lluitem només per les nostres pensions, sinó per les dels nostres fills i néts”. Els concentrats animen a la població a organitzar-se per combatre la reforma de les pensions, que consideren que va en contra d'alguns preceptes constitucionals, com l'article 41 de la carta magna, que preveu que els règim públic de Seguretat Social ha de garantir que tots els ciutadans tinguin accés a les prestacions socials en cas de necessitat o de desocupació, fet que -asseguren- ara no es produeix.

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra ja ha fet acte de presència a l'edifici, però els iaioflautes tenen molt clar que no abandonaran les seves dependències fins que els facin fora.

Etiquetas
stats