Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

La Fundació Periodisme Plural renova el seu patronat

Subirats, Missé, Sandiumenge, León i Ferrer, noves incorporacions al patronat

La Fundació Periodisme Plural, editora de Catalunya Plural, va aprovar en la seva última reunió, a proposta d l’assemblea de fundadors, la incorporació de cinc nous membres al seu Patronat. La decisió respon als criteris de renovació establerts en els estatuts de la Fundació i, també, a la substitució de la Margarida Rivière, que va morir el passat dia 29 de març. En aquesta mateixa reunió, tots els membres del Patronat van expressar el seu reconeixement a la Margarida Rivière per la seva contribució al periodisme lliure i independent.

Els nous membres del Patronat son els periodistes Andreu Missé i Lali Sandiumenge, la sociòloga Marina Subirats, l’editor Juan Léon i l’economista Emili Ferrer. Tos ells s’implicaran en els diferents projectes de la Fundació. Els actuals (Catalunya Plural, El Diari de l’Educació i El Diari del Treball) i els que estan en procés de ser realitat en els propers mesos.

Emili Ferrer Inglés (Sabadell, 1945). Professor Mercantil, Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i LSP “Lideratge en els serveis públics” a ESADE. Ha sigut Gerent de la Mancomunitat de Ciutat Badia, Gerent de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i Director de Recursos Econòmics de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Actualment es membre de la Junta de l’Associació Amics de la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinador d’Economistes Davant la Crisi.

Juan León és mestre, per la Universitat de Jaén, i llicenciat en Filologia Hispànica, per la Universitat de Barcelona. Ha estat mestre a Barcelona i professor d’institut. Va exercir càrrecs directius en el sector editorial a Barcelona i des de 1991 és soci fundador i director general d’Editorial Octaedro, ocupant-se de l’àrea d’edició i de les relacions amb Amèrica Llatina.

Andreu Missé Ferran (Barcelona, 1947) és director d’Alternativas Económicas. Periodista i llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. El 1976 va iniciar la seva carrera professional com a periodista en les revistes Reporter i Primera Plana. El 1978 participa en la fundació d’El Periódico de Catalunya. El 1982 va formar part del grup de professionals que van constituir la redacció d’El País a Barcelona. En aquest diari ha treballat 30 anys, durant els quals ha exercit els llocs de redactor en cap d’Economia a Madrid, sotsdirector a Barcelona, i cap de la delegació a Brussel·les entre 2005 i 2012.

Lali Sandiumenge és periodista, llicenciada en Ciències de la Informació per la Universidad Complutense de Madrid i diplomada en fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Ha estat corresponsal freelance a Lima, Brussel·les, Rabat i El Caire i ha col·laborat amb diversos mitjans espanyols i catalans i amb la plataforma internacional Global Voices Online. Ha publicat el llibre “Guerrillers del teclat” (La Magrana, 2012), una recerca de quatre anys sobre els bloguers de diversos països del Magrib i el Pròxim Orient i sobre el seu paper en la gènesis de la primavera àrab. Actualment coordina Districte 15, una nova publicació digital sobre informació política i social de Barcelona ciutat.

Marina Subirats i Martori (Barcelona 1943) és sociòloga. Actualment catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB. És doctora en Filosofia per la Universitat de Barcelona (1974) i té un DES en Sociologia per ’Ecole des Hautes Etudes de Paris (1967). Va ser directora del Instituto de la Mujer del Ministerio de Asuntos Sociales (1993-1996), i regidora d’ Educació a l’Ajuntament de Barcelona (1999-2006). També ha estat membre del Consell Escolar de l’Estat (2005-2012). Ha escrit diversos llibres sobre temes d’educació, de gènere i d’estructura social de Catalunya, entre els quals: Barcelona: de la necessitat a la llibertat. Les classes socials al tombant del segle XXI. (2012) i Forjar un hombre, moldear una mujer (2013).

El Patronat actual queda format per les següents persones: Xavier Atance, Antonio Baños, Juan José Caballero, Ignacio Escolar, Emili Ferrer, José Ramón González Cabezas, José Martí Gómez, Juan León, Andreu Missé, Josep Carles Rius, José Sanclemente, Joan Subirats, Marina Subirats, Rut Vilar i Jaume Vilarrasa.

Etiquetas
stats