Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Imputats vuit mossos per la mort del veí del Raval després d'una detenció violenta

Interior mantiene a los mossos del Raval al no ver confirmado aún que se extralimitaran

catalunyaplural.cat

Barcelona —

La jutge que instrueix el cas de Juan Andrés Benítez, mort després de ser reduït i colpejat pels Mossos d'Esquadra el passat 5 d'octubre al Raval, ha citat aquest dilluns com a imputats vuit dels agents que van participar en el dispositiu. La magistrada considera, després d'analitzar l'informe de la Policia Nacional i les declaracions d'alguns testimonis, que els policies van poder cometre delictes contra la vida, contra la integritat física i moral, d'obstrucció a la justícia i coaccions, segons consta en l'interlocutòria.

Els delictes de coaccions responen a la denúncia d'alguns veïns que afirmen que els Mossos d'Esquadra els van exigir que lliuressin o eliminessin les seves grabacions dels fets. I pel que fa a l'obstrucció a la justícia, es considera que la policia va poder alterar proves o el contingut dels atestats.

Els vuit agents hauran de declarar a la Ciutat de la Justícia el proper 13 de novembre. La decisió de la jutge suposa un nou cop al departament d'Interior, el conseller del qual, Ramon Espadaler, va assegurar que prendrien mesures contra els agents només en cas que fossin imputats.

A més, la interlocutòria dóna a entendre que sí que va poder haver-hi abusos policials, en contra del que va defensar Espadaler, que va assegurar que de les imatges gravades pels veïns no se'n podia deduir que Benítez rebés cops al cap, un fet fonamental perquè aquestes contusions “cranio-facials” són la causa de l'aturada cardíac que va provocar la seva mort, segons l'autòpsia. Amb tot, Interior sí que va reconèixer cops en el “tronc superior” de la víctima, però va donar a entendre que donat el context podrien estar justificats.

Paral·lelament, la jutge arxiva el cas de contra el veí amb el qual es va barallar prèviament Benítez, que fins ara era l'únic imputat. D'aquesta manera es tanca una mica més el setge sobre els policies, perquè segons van assegurar els veïns la baralla prèvia de Benítez amb El Yazid A. no va ser greu, fins al punt que quan els cotxes patrulla van arribar al lloc dels fets la batussa ja s'havia acabat.

Etiquetas
stats