Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Imputats tres mossos més de Ciutat Vella per agredir a un periodista

Bertran Cazorla, en sortir de la comissaria de Les Corts.

Pau Rodríguez

Barcelona —

El titular del jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona ha imputat tres agents dels Mossos d'Esquadra per les agressions denunciades pel periodista Bertran Cazorla el mes de juny passat. El magistrat considera que podrien haver comès delictes contra la integritat moral i faltes de lesions, i els cita a declarar el proper 20 de novembre. Els agents formen part de la la mateixa comissaria que els qui van intervenir en la violenta detenció de Juan Andrés Benítez, la del districte de Ciutat Vella, al carrer Nou de la Rambla de Barcelona.

La decisió del jutge parteix de la querella que va presentar el propi Cazorla, segons ha explicat a catalunyaplural.cat el seu advocat, Jaume Asens. Cazorla va denunciar que, després de ser identificat a la comissaria per interessar-se per una actuació policial, uns quants agents el van colpejar repetidament perquè el periodista els havia demanat la identificació.

Per la seva banda, la policia va emetre un comunicat aquell dia en el qual afirmava que Cazorla estava “alterat”, i que s'havia abraonat sobre els agents de forma perillosa amb un “joc de claus”.

“Què passa a Ciutat Vella?”

Que els tres agents imputats pertanyin a la mateixa comissaria que els vuit que ja van ser imputats ahir pel cas de la mort de Juan Andrés Benítez no és casual, segons el propi Bertran Cazorla. El periodista reclama que les agressions que va patir ell, així com les que va rebre Benítez, no siguin considerades “puntuals ni anecdòtiques”. “La mort d'un ciutadà ens ha de fer pensar què passa a Ciutat Vella: no són quatre pomes podrides”, ha afegit, en referència als agents en qüestió, “és un problema generalitzat de tot un sector”.

Cazorla també creu que el rebuig que ha generat el cas de Benítez està relacionat amb què ara hagin arribat aquestes imputacions. La mort d'aquest veí del Raval és, segons ell, “un precedent lamentable contra el qual ja no hi ha cap possibilitat de rescabalament”. Ara Cazorla espera que, atesa la seva qualitat d'imputats, els tres agents siguin apartats del cos de Mossos d'Esquadra tal com ha fet el departament amb altres mossos en la mateixa situació.

Etiquetas
stats