Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Junqueras diu per carta a Montoro que li enviï només a ell els requeriments de control de despesa del Govern

Junqueras i Montoro, en una reunió a Madrid

Oriol Solé Altimira

La Generalitat ha complert amb Hisenda a la seva manera. L'Executiu català ha remès aquest mateix divendres al ministeri d'Hisenda l'informe de certificació setmanal de despesa reclamat per l'Executiu central la setmana passada per seguir d'aprop al Govern en el seu camí cap al referèndum, sota advertència de tancar l'aixeta del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).

Però a més, el vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha comunicat que, a partir d'ara, es dirigeixi a ell tot el que el Govern hagi de comunicar sobre la despesa de la Generalitat, en lloc dels interventors de cada departament.

Junqueras ha enviat una carta al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, datada d'aquest mateix divendres, en la qual li comunica que assumeix personalment les funcions de recepció dels requeriments d'informació que l'executiu central efectuï sobre les despeses de la Generalitat.

Tal com el mateix Junqueras va anunciar dimarts passat, seran els consellers i no els interventors de cada departament els encarregats de certificar setmanalment la despesa de la Generalitat, i ell, com a conseller d'Economia, assumirà les funcions de la interventora general per canalitzar la informació sol·licitada pel Govern.

“Com a superior jeràrquic de la interventora general, he assumit, i així li ho he comunicat, les funcions de recepció dels requeriments d'informació que a aquella li puguin ser efectuats”, assenyala el també líder d'ERC.

En la missiva, Junqueras també assegura que ja ha remès al ministeri d'Hisenda i Funció Pública la informació sol·licitada en relació amb una partida de 6.150 euros destinada suposadament a processos electorals.

Junqueras ha enviat al ministre aquesta carta un dia després que el Govern hagi enviat un nou requeriment a la Generalitat perquè aporti els certificats que cap partida pública s'estaria destinant al referèndum de l'1-O, davant la resposta “genèrica” i “òbvia ”donada pel Govern fins ara.

Etiquetas
stats