Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Junts pel Sí puja el to en el seu primer acte amb Mas: “A la gent de bona fe és millor que la comptin com el sí”

Artur Mas I Raül Romeva a la Festa del Candidat de Junts pel Sí. / SANDRA LÁZARO

Pau Rodríguez

Barcelona —

La irrupció de la Guàrdia Civil a les dependències de Convergència aquest mateix divendres no ha aconseguit desmobilitzar una candidatura, la de Junts pel Sí, que monopolitza fins al moment la il·lusió en precampanya. Milers de persones –alguns dels 55.000 candidats simbòlics que ja acumula la coalició– s'han congregat al Passeig Lluís Companys de Barcelona per fer costat a tots els candidats en el bany de masses més multitudinari de Junts pel Sí fins avui.

L'acte ha suposat també la primera aparició d'Artur Mas com candidat de Junts pel Sí a la presidència de la Generalitat, després de la presentació de la candidatura fa ja més d'un mes. Després d'unes setmanes en què el flamant número 1 de la coalició Raül Romeva venia copant els actes i presència en els mitjans, el president ha reaparegut presentat davant el públic com “l'únic president que ha rebut una querella per posar les urnes”.

Mas, com els altres candidats, ha obviat la investigació a CDC per part de la policia –“ja han parlat els dirigents del partit”, s'ha excusat minuts abans de l'acte– i s'ha llançat a una inflamada defensa del procés sobiranista. “Cada mà estesa [de Catalunya] s'ha trobat al davant amb silencis, menyspreus, estratègies de la por, joc brut i querelles”, ha proclamat, convençut que l'objectiu dels pròxims comicis és que “exercir a fons el dret a decidir” .

“El 27S es comptaran els sís i els nos, i la gent de bona fe és millor que s'apunti a que la comptin com a sí, perquè ells i elles tindran un futur millor”, ha expressat l'actual president de la Generalitat. Molt més contundent, i amb el mateix objectiu de ressaltar el caràcter plebiscitari de les eleccions, s'ha mostrat Carme Forcadell. La número 2 de la candidatura i fins fa poc presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana ha assegurat que “ja no hi ha terme mitjà: o estàs amb el sí, amb el futur i amb Catalunya, o estàs amb el no, amb el PP i amb Rajoy”.

Tot i la contundència d'alguns parlaments, el to festiu ha caracteritzat l'acte de Junts pel Sí avui a l'Arc de Triomf. L'audiència, que comptava per milers, s'ha agradat ovacionant els candidats, cantant L'Estaca al final dels parlaments de Lluís Llach número 1 per Girona- o escoltant en silenci el vídeo de suport de Pep Guardiola, que tanca la llista per Barcelona. “Estem fent una insurrecció democràtica i pacífica”, proclamava Llach, per concloure amb un contundent “mai més serem súbdits”.

També han desfilat pel faristol central els candidats Oriol Junqueras o Germà Bel, fins que Raül Romeva ha posat punt final a l'acte animant els electors a anar a votar “amb un somriure ple d'il·lusió”. “Quan us diguin que aquestes són unes eleccions autonòmiques, responeu que són unes eleccions perquè mai torni a haver unes eleccions autonòmiques”, ha formulat Romeva, per acabar amb el clàssic “farem història”.

Etiquetas
stats