Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Manos Limpias demana al fiscal il·legalitzar l'Assemblea Nacional Catalana

Carme Forcadell, presidenta de l'ANC

EFE

Barcelona —

El sindicat Manos Limpias ha demanat al fiscal general de l'Estat que il·legalitzi l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Ho ha exigit a través d'una denúncia contra la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, pels presumptes delictes d'associació il·lícita, proposició a la sedició i malversació de fons públics.

En una doble denúncia, Manos Limpias demana que s'obri un procés contra Forcadell pels presumptes delictes esmentats, i alhora insta la Fiscalia a que exigeixi al ministeri d'Interior la il·legalització de l'ANC -assemblea organitzadora de les últimes manifestacions del 11-S a Catalunya- per vulnerar els principis de l'Estat de Dret i per constituir la seva existència un delicte d'“associació il·lícita”.

Recentment, l'ANC va defensar en el seu “full de ruta 2014-2015” que Catalunya pugui proclamar la seva independència el 23 d'abril de 2015, festivitat de Sant Jordi, i que el referèndum pel qual un Estat català es doti d'una nova Constitució es faci en l'11 de setembre d'aquest mateix any.

La setmana passada, Carme Forcadell va expressar la seva por que la seva organització pugui ser il·legalitzada i va dir que està en el “punt de mira” d'una “campanya de tergiversació” de les accions que es plantegen per a la independència de Catalunya, que va defensar que són “absolutament democràtiques i pacífiques”.

Actualment, l'ANC, que va organitzar la manifestació de la Diada de l'11 de setembre de 2012 i la cadena humana de la del 2013, compta amb uns 23.000 membres de ple dret i supera els 16.000 simpatitzants i col·laboradors.

Etiquetas
stats