Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PSUC-Viu aposta pel federalisme republicà i de classe

Assemblea del PSUC-Viu

Siscu Baiges

Barcelona —

El PSUC-viu aposta per un “projecte federalista, de classe i republicà per Catalunya”, segons ha dit el seu nou secretari general, Albert Miralles, en l’acte de cloenda del quinzè congrés d’aquesta organització comunista. Miralles, que ha estat elegit per liderar el partit al front d’un comitè central, que ha obtingut 143 vots a favor, cap en contra i dues abstencions, substitueix al fins ara secretari general, Alfred Clemente.

Miralles ha defensat que la ruptura amb el sistema actual s’ha de fer en “els temes de classe, no només en els nacionals”, ha posat com un objectiu fonamental del PSUC-viu la derogació de l’article 135 de la Constitució, que dóna prioritat al pagament del deute davant de les necessitats socials, i ha avançat que es faran mobilitzacions “per confrontar l’aliança entre CiU i Esquerra Republicana en els nous pressupostos de la Generalitat”.

Al Congrés s’hi ha escoltat diverses veus d’esperança en el triomf del partit d’esquerra Syriza a les eleccions gregues del proper dia 25; entre elles, la de Natasa Theodorakoupoulou, membre del comitè central d’aquesta formació. Han intervingut, entre d’altres, el secretari general del Partit Comunista d’Espanya, José Luis Centella, i convidats, com el secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, Joan Carles Gallego, l’ambaixador de la república bolivariana de Veneçuela, Julio Gracia, el secretari general d’Iniciativa per Catalunya-Verds, Josep Vendrell, i el coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet.

A través d’un vídeo també han mostrat la seva solidaritat el coordinador federal d’IU, Cayo Lara, i el candidat a encapçalar la llista d’aquesta organització a les properes eleccions generals, Alberto Garzón.

Albert Miralles ha manifestat la seva satisfacció pel treball de la coalició ICV-EUiA a la qual donen suport i ha tancat el congrés citant a Marx, per reclamar que cadascú doni a la societat segons les seves capacitats i rebi segons les seves necessitats.

Etiquetas
stats