Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

La companya de Patricia Heras: “Després de la projecció de 'Ciutat Morta', l'empresa em va dir: no et volem”

Silvia Villulas aquest dimarts a la roda de premsa en què s'ha demanat la reobertura del cas 4F / ENRIC CATALÀ

Tomeu Ferrer

L'advocada Sílvia Villullas, companya de Patricia Heras, la jove condemnada pel cas 4F que es va suïcidar durant un permís penitenciari, ha denunciat aquest dimarts en la roda de premsa sobre el cas que, a conseqüència de la seva aparició en el documental 'Ciutat Morta', ha estat acomiadada de la seva feina, a l'empresa Segur Ibérica.

Sílvia ho ha dit en la roda de premsa en què els familiars i amics dels afectats del cas 4F han reclamat la reobertura del procés judicial entenent que en la investigació oficial no s'havien investigat molts dels aspectes que denuncia el film.

Sílvia Villullas havia començat a treballar a Segur Ibérica el 8 de gener passat. La seva tasca era la d'advocada del departament de recursos humans. Les dues primeres setmanes les va passar a Madrid, on hi ha els serveis centrals de l'empresa, fent un curs de formació, segons ha declarat a CatalunyaPlural.

“Divendres passat vaig saber que dilluns s'emetria el documental. Llavors, preveient que tindria una repercussió pública important, vaig comunicar a la meva cap de recursos humans que hi sortia, i li vaig dir que era un tema personal, però que tanmateix volia que en tingués coneixement”. Aquesta comunicació va ser feta amb un correu electrònic.

Dilluns es va emetre el documental Ciutat Morta, que va tenir un enorme seguiment, amb 569.000 espectadors.

L'endemà al matí la Sílvia va anar a l'estació de tren a rebre a la seva superior. “Just quan va arribar em va dir que havíem de parlar” explica l'advocada. La conversa, segons afirma, va ser correcta. La seva cap va dir-li que l'assumpte no era competència seva ni de la cap de recursos humans, i que en tot cas qui tindria la darrera paraula sobre la seva continuïtat a l'empresa seria el cap territorial de Catalunya, Josep Maria Espert.

L'endemà se li va comunicar a la Silvia que “no et volen a l'empresa”, sense cap més apreciació. Donada l'especialitat de laboralista de la companya de la Patrícia Heras, “vaig enviar un correu informant de quina és la meva adreça per si m'han de comunicar la baixa i els motius”, assegura. Fins al migdia de dimarts no havia rebut cap document amb la comunicació de l'acomiadament.

Aquest diari s'ha posat en contacte amb la delegació catalana de Segur Ibérica per demanar la seva versió sobre el cas. L'empresa, en un comunicat, ha afirmat:

El web del grup Segur té en la seva pàgina web un compromís ètic. El primer punt del qual diu textualment: “donar suport i respectar la Protecció dels Drets Humans fonamentals, i no ser còmplices en la seva vulneració”.

Etiquetas
stats