eldiario.es

Menú

Podem Catalunya crida a participar en el referèndum en contra del criteri de Pablo Iglesias

Podem no considera vinculant l'1-O però creu que cal participar, al contrari que Iglesias

"Si fos català, no participaria en aquest referèndum", ha dit el líder de Podem

- PUBLICIDAD -
Iglesias dará plena soberanía a Podem para decidir confluencias en Cataluña

Pablo Iglesias i Albano Dante Fachin EFE

Discrepància oberta entre Podemos i Podem Catalunya sobre el referèndum anunciat per l'1 d'octubre.   La branca catalana dels morats, per boca del seu secretari general, Albano Dante Fachin, ha fet una crida a participar "activament" en el referèndum, tesi de la qual s'ha desmarcat completament Pablo Iglesias.   "Si fos català, no participaria en aquest referèndum", ha dit el líder de Podem.

El Consell Ciutadà de Podem Catalunya, el màxim òrgan de decisió de la formació, ha difós aquest divendres un manifest en què crida a participar en el referèndum de l'1-O, tot i no compartir   el "format" que ha previst el Govern  .   Els motius dels morats catalans per a acudir a l'1-O són que "no es pot ser neutral" ni "equidistant" davant la reivindicació del dret a decidir.   Per Podem, que en qualsevol cas no considera vinculant el referèndum, l'1-O ha de ser "protesta ciutadana" contra "l'autoritarisme del PP".

La direcció estatal de Podem ha desautoritzat aquest mateix divendres la posició dels d'Albano Dante Fachin.   El secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique, ha dit que el full de ruta de Puigdemont "no serveix", i que el referèndum ha de ser pactat entre Generalitat i Estat "perquè sigui vinculant i perquè la gent que va a votar 'no' vagi a votar".

Més contundent ha estat Pablo Iglesias.   "L'1 d'octubre no és un exercici del dret a decidir mitjançant un referèndum amb garanties i eficàcia jurídica", ha subratllat el líder de Podem, que ha afegit: "Si fos català, no participaria" en l'1-O.   Per la seva banda, Dante Fachin ha concretat que Podem farà campanya "cridant al debat i a la participació" l'1 d'octubre, si bé no demanaran el vot ni pel 'sí' ni pel 'no' a la independència.

La crisi entre els morats passa a 24 hores que el partit d'Ada Colau, Catalunya en Comú –en el qual no es va integrar Podem, també en contra del criteri d'Iglesias– anunciï la seva posició definitiva sobre l'1-O.   Catalunya en Comú tampoc veu vinculant el referèndum anunciat pel Govern perquè considera que no té garanties.   No obstant això, els comuns no han aclarit si cridaran a la participació.   Alguns dels seus dirigents, com Gerardo Pisarello, han mostrat la seva disposició per anar a votar "com a acte de protesta contra el PP".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha