Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rosell defensa a l'Audiència Nacional la legalitat en el fitxatge de Neymar

Sandro Rosell al costat del nou president del Barça, Josep Maria Bartomeu / Rut Vilar

Pedro Águeda

Madrid —

L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha defensat aquest matí la legalitat del fitxatge del jugador brasiler Neymar. Rosell va declarar durant tres hores a l'Audiència Nacional i ha rebutjat de ple que el club hagués defraudat a Hisenda. Segons fonts jurídiques presents en la declaració, Rosell ha dit al jutge que ell no llegia la “lletra petita” dels contractes dels futbolistes, però que ho ha fet després que arrenqués la investigació a l'Audiència Nacional i ha conclòs que tot es va fer “molt bé”, tant com per felicitar l'assessoria jurídica del FC Barcelona, han informat fonts jurídiques presents en la declaració.

Durant el testimoni de tres hores a l'Audiència Nacional, Rosell ha xifrat en 57,1 milions la xifra total del fitxatge, 40 en concepte d'indemnització a la societat de la família, i 17,1 pels drets federatius del jugador, han precisat les mateixes fonts.

L'exmandatari del Barça s'ha negat a contestar l'advocat de Jordi Cases, Felip Izquierdo, encara que sí que ha respost a les preguntes del jutge Pablo Ruz; del fiscal, José Perals, i del representant de l'Advocacia de l'Estat. Després de Rosell ha començat a prestar declaració el representant del club, Antoni Rossich, també en qualitat d'imputat. Tancarà els interrogatoris un membre de Deloitte, l'auditora que fiscalitza els comptes de l'entitat.

Ruz ha estat cridat a declarar Rosell com a imputat després que el juny passat un informe d'Hisenda confirmés les sospites de la Fiscalia respecte a les declaracions del Barça el 2011 i 2013. Segons l'Agència Tributària i el Ministeri Públic, el Barça va deixar d'ingressar a les arques públiques 2,4 milions el primer d'aquests anys, i 6,7 més el segon. Ara Hisenda suma 2,6 milions del pagament corresponent a 2014. El càlcul sobre aquest últim exercici es fa “sense perjudici de les excepcions” que els propis tècnics de l'Administració fan i l'anàlisi d'altres retribucions al jugador pendents encara d'anàlisi, precisa Ruz en una providència dictada ahir.

Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, el Barcelona hauria construït tota una “enginyeria financera” amb l'única finalitat d'“enganyar” al fisc. Els 9,1 milions corresponents a 2011 i 2013 són les quantitats que hauria d'haver abonat en el cas que hi hagués declarat correctament 37.900.000 en contractes subscrits entre el Barça i empreses de l'òrbita de Neymar. L'Audiència Nacional n'investiga una desena que porten la signatura de l'actual president, Jaume Bartomeu, l'expresident Rosell i el vicepresident primer, Javier Faus. Fonts del tribunal no descarten que Bartomeu i Faus siguin cridats a declarar més endavant, també en condició d'imputats.

Etiquetas
stats