Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El sondeig de TV3 situa l'independentisme en el 49,8% dels vots

Gonzalo Cortizo

Junts pel Sí guanyaria les eleccions catalanes, segons el sondeig elaborat a peu d'urna per a TV3. La candidatura d'Artur Mas obtindria entre 63 i 66 escons i necessitaria el suport de la CUP per governar. De confirmar-se el resultat del sondeig, Artur Mas estaria des d'avui en mans d'Antonio Baños. Els partits independentistes treuen el cap al 50% dels vots. La suma de Junts pel Sí (40,7%) i la CUP (9,1%) frega aquesta xifra i es queda en el 49,8% del total.

Ciutadans és la segona llista més votada i obtindria entre 19 i 21 escons, seguida del PSC amb entre 14 i 16 escons

Catalunya Sí que es Pot recolliria uns resultats molt per sota de les seves expectatives, segons el sondeig i es quedaria en la quarta posició amb entre 12 i 14 escons, amb el 10,4% dels vots.

Per darrere de la llista recolzada per Podemos quedaria la CUP, amb entre 11 i 13 escons.

El Partit Popular s'enfonsa fins a la sisena posició i perd un mínim de 8 escons. El sondeig de TV3 pronostica que els d'Albiol tindran entre 9 i 11 actes de diputat, davant els 19 seients parlamentaris amb què comptaven ara. El percentatge de vots dels conservadors es queda, segons el sondeig, en un 7,7%.

Segons el sondeig Unió podria entrar al nou Parlament. La seva forquilla és d'entre zero i 3 escons.

Enquesta Cadena Cope

Enquesta Cadena CopeL'enquesta de GAD3 per a la cadena Cope projecta un resultat molt similar a la de TV3, tot i que amb matisos. El bloc independentista superaria la majoria absoluta en escons: Junts pel Sí aconseguiria entre 62 i 65 diputats i la CUP aconseguiria 9-11. En el pitjor dels casos, obtindrien junts 71, quan la majoria absoluta està en els 68.

La segona posició seria també per a Ciutadans, encara que amb menys representants (18-23). El PSC aconseguiria millor resultat que en l'enquesta de TV3 i pujaria fins als 16-18. En quart lloc, Catalunya Sí que és Pot (11-13), PP (10-12) i Unió, que segons GAD3 tindria segura la seva presència al Parlament de Catalunya.

Etiquetas
stats