Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

El sondeig de TV3 situa l'independentisme en el 49,8% dels vots

Gonzalo Cortizo

Junts pel Sí guanyaria les eleccions catalanes, segons el sondeig elaborat a peu d'urna per a TV3. La candidatura d'Artur Mas obtindria entre 63 i 66 escons i necessitaria el suport de la CUP per governar. De confirmar-se el resultat del sondeig, Artur Mas estaria des d'avui en mans d'Antonio Baños. Els partits independentistes treuen el cap al 50% dels vots. La suma de Junts pel Sí (40,7%) i la CUP (9,1%) frega aquesta xifra i es queda en el 49,8% del total.

Ciutadans és la segona llista més votada i obtindria entre 19 i 21 escons, seguida del PSC amb entre 14 i 16 escons

Catalunya Sí que es Pot recolliria uns resultats molt per sota de les seves expectatives, segons el sondeig i es quedaria en la quarta posició amb entre 12 i 14 escons, amb el 10,4% dels vots.

Per darrere de la llista recolzada per Podemos quedaria la CUP, amb entre 11 i 13 escons.

El Partit Popular s'enfonsa fins a la sisena posició i perd un mínim de 8 escons. El sondeig de TV3 pronostica que els d'Albiol tindran entre 9 i 11 actes de diputat, davant els 19 seients parlamentaris amb què comptaven ara. El percentatge de vots dels conservadors es queda, segons el sondeig, en un 7,7%.

Segons el sondeig Unió podria entrar al nou Parlament. La seva forquilla és d'entre zero i 3 escons.

Enquesta Cadena Cope

Enquesta Cadena CopeL'enquesta de GAD3 per a la cadena Cope projecta un resultat molt similar a la de TV3, tot i que amb matisos. El bloc independentista superaria la majoria absoluta en escons: Junts pel Sí aconseguiria entre 62 i 65 diputats i la CUP aconseguiria 9-11. En el pitjor dels casos, obtindrien junts 71, quan la majoria absoluta està en els 68.

La segona posició seria també per a Ciutadans, encara que amb menys representants (18-23). El PSC aconseguiria millor resultat que en l'enquesta de TV3 i pujaria fins als 16-18. En quart lloc, Catalunya Sí que és Pot (11-13), PP (10-12) i Unió, que segons GAD3 tindria segura la seva presència al Parlament de Catalunya.

Etiquetas
stats