Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La UE obligará a los medios a publicar sus propietarios y la publicidad institucional
El PP se enreda en los pactos para Catalunya con Vox al acecho
Opinión - ¿Respeto a Milei y al resto de la ultraderecha? Por Rosa María Artal

El Govern central rebutja la proposta d'Ada Colau de limitar per llei el preu dels lloguers

Colau i de la Serna

Oriol Solé Altimira

El Govern ha donat a conèixer a Barcelona, capital de la nova bombolla immobiliària que afecta els lloguers, una de les mesures del seu nou Pla d'Habitatge. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat que els lloguers de 900 euros es podran beneficiar dels ajuts per al pagament del alquier. Fins ara, el lloguer màxim per a rebre subvencions era de 600 euros.

En una compareixença al costat de l'alcaldessa Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona, el ministre també ha indicat que el nou Pla d'Habitatge 2018-2021, que es troba en fase d'esborrany a l'espera de l'opinió de les comunitats autònomes, inclourà un “programa específic d'ajuda als joves” i “mecanismes” per evitar el “buit temporal” entre el desnonament i el reallotjament d'una família, encara que no ha donat més detalls.

D'altra banda, De la Serna ha tancat la porta a limitar per llei el preu dels lloguers, una de les mesures que proposa Colau per frenar l'escalada al preus, que a Barcelona ja se situen per sobre dels 1.000 euros mensuals de mitjana. “No tenim contemplat una intervenció pública en aquest sentit”, ha tancat De la Serna.

Des de l'Ajuntament han sortit decepcionats de la reunió per la negativa de De la Serna a fixar límits al lloguer ia modificar la Llei d'Arrendaments Urbans en línia del reclamat pel consistori, així com per la manca de recursos que, segons ells, destina l'Estat a les ajudes al lloguer.

Tornada a les obres a La Sagrera

A la reunió l'alcaldessa ha rebut el “compromís” del ministre de reactivar les obres de l'estació ferroviària de la Sagrera abans que acabi 2017, una de les “ferides obertes de Barcelona”, en paraules de Colau. No obstant, el ministre no s'ha pronunciat sobre quan podria estar acabada aquesta estació, que en un principi tenia com a data de finalització el 2020.

L'estació de la Sagrera s'ha de convertir en un intercanviador de les xarxes de metro, Rodalies (rodalies), trens regionals, AVE i línies d'autobús urbà i interurbà. Les obres estan aturades des de l'any 2014 i immerses en una investigació judicial sobre suborns i factures falses entre responsables d'Adif i empresaris.

De la Serna ha previst que les obres vinculades a l'estació del col·lector de la rambla Prim –amb una inversió d'uns 10,5 milions d'euros– comencin abans de l'estiu, i que les obres de la llosa de l'estació es reprenguin al tercer trimestre. No ha posat data, però, per l'estació de Sant Andreu. Colau ha celebrat l'anunci del ministre, tot i que ha acollit “amb una prudent reserva” els terminis facilitats.

Etiquetas
stats