eldiario.es

Menú

Arrimadas presenta davant Puigdemont 15 propostes en què Catalunya no té competències

La líder de l'oposició s'ha entrevistat amb el president de la Generalitat i ha exposat les reformes que el seu partit va impulsar en els acords fracassats amb PP i PSOE

L'objectiu d'Arrimadas és demostrar com es poden aconseguir "moltes de les reivindicacions dels catalans" amb les noves majories al Congrés, cosa a què el Govern "ha renunciat"

Llegeix les 15 propostes de Ciutadans

- PUBLICIDAD -
Arrimadas oficializa su no a Puigdemont y le entrega su documento de reformas

Arrimadas a la sortida de la reunió amb Puigdemont al Palau de la Generalitat EFE

La suposada estretor de les competències autonòmiques de Catalunya i, a causa d'això, les dificultats per millorar la vida dels catalans des de la Generalitat, són arguments recurrents de les diverses formacions independentistes i sobiranistes. Però si d'alguna formació aquest plantejament podria resultar inesperat, és de Ciutadans.

Això no ha estat obstacle perquè la líder de l'oposició, Inés Arrimadas, hagi presentat aquest dimecres davant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, 15 propostes per donar resposta a "moltes de les reivindicacions dels catalans" que la Generalitat no podria dur a terme, per no tenir competències sobre això. Totes les reformes presentades per la líder taronja contemplen ser impulsades des del Govern central.

La líder de Ciutadans s'ha reunit amb Puigdemont tancant la ronda de contactes del president amb els diferents grups parlamentaris per buscar complicitats de cara a la qüestió de confiança que presentarà al ple. Després de traslladar-li que el seu partit votarà en contra de que continuï com a president,  Arrimadas ha aprofitat per lliurar-li el document. Segons ha explicat, són 15 propostes de reforma que la formació taronja ha blindat en els dos pactes que ha subscrit al Congrés aquesta legislatura i la passada, primer amb el PSOE i després amb el PP.

El document repassa matèries com revertir les retallades de l'Estat al pressupost per a dependència, un pla de pobresa infantil que doni més recursos als plans autonòmics i locals, invertir en el corredor del Mediterrani, congelar la part de la factura elèctrica que depèn del Govern central per a les famílies amb menys recursos, fer una nova llei educativa i paralitzar en la mesura del possible la LOMCE o millorar el finançament de les comunitats autònomes. Com aquestes, fins a 15 mesures que queden fora de les competències de la Generalitat i per a les quals es necessitaria una majoria a la Cambra espanyola que, fins al moment, el partit taronja no ha aconseguit.

L'objectiu d'Arrimadas és demostrar que des del Congrés i el Govern espanyol es poden realitzar "moltes de les reivindicacions dels catalans", segons consta en la introducció del mateix document. Amb aquestes propostes, Ciutadans vol posar en contrast l'actitud del seu partit amb la del Govern, de qui critica que "ha renunciat" a defensar els interessos dels catalans a Madrid. Segons considera, el canvi de majories al Congrés s'ha d'aprofitar per defensar els interessos de "tots" els catalans. "Mentre ells estan disposats a donar un 'sí' a canvi d'un referèndum d'independència, Ciutadans ha donat un 'sí' a canvi de reformes que els catalans porten anys reivindicant", ha explicat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha