Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat aparta de les seves funcions el número dos d'Infraestructures imputat pel 3%

Rosell durant la seva entrada als jutjats del Vendrell per obrir la caixa forta que se li atribueix

EFE/CatalunyaPlural

La Generalitat ha apartat de les seves funcions el director general d'Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, imputat pel cas del 3%, que investiga el suposat pagament de comissions il·legals a CDC a canvi d'obres públiques. Fonts del departament d'Economia de la Generalitat han confirmat així la informació que avancen aquest dijous diversos diaris, i han explicat que Rosell no ha estat destituït perquè, com que el cas està sota secret de sumari, no hi ha de moment base judicial per justificar un acomiadament, ja que aquest podria considerar-se “improcedent”.

Aquestes fonts han precisat que el consell d'administració d'Infraestructures.cat va acordar dimarts apartar de les seves funcions el director general de la companyia, Josep Antoni Rosell. En conseqüència, Rosell ja no presidirà la mesa de contractació pública mentre el seu càrrec estigui suspès fins que acabin les investigacions.

D'altra banda, el departament d'Economia, del qual depèn Infraestructures.cat, ha decidit obrir un expedient informatiu per analitzar la gestió de Rosell. El president de la Generalitat, Artur Mas, va defensar el passat divendres que el sistema d'adjudicació de la Generalitat era “impecable”.

Rosell està imputat pels mateixos sis delictes que el tresorer de Convergència, Andreu Viloca: prevaricació, tràfic d'influències, suborn, finançament il·legal de partits, blanqueig de capitals i alteració de preus en concursos públics. El número dos d'Infraestructures.cat va ser un dels detinguts en l'operació de fa una setmana que investiga el presumpte pagament de comissions a CDC a canvi de concessions d'obra pública

El número dos de l'empresa pública Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, va guardar silenci aquest dimarts davant del jutge del Vendrell (Baix Penedès) durant l'obertura de la caixa forta que els investigadors li atribueixen a ell en el marc de la investigació del cas del 3%, i que conté 80.000 euros.

Els investigadors del cas sostenen que Rosell es va desfer de la caixa forta i els maletins entregant-los a un conegut, que al seu torn els va fer arribar a la Guàrdia Civil, abans de la seva detenció dimecres passat, per això sospiten que podrien contenir informació relacionada amb el cas del 3%. A més, la Fiscalia sospita que Rosell va poder intervenir des de l'empresa d'obra pública per afavorir l'adjudicació de projectes a companyies que pagaven comissions a CDC.

A banda de la seva presumpta implicació en el cas del 3%, en que s'investiguen les possibles comissions a Convergència a canvi d'obra pública, Rosell també està implicat en un dels majors sobrecostos d'obra pública a Catalunya. Es tracta del Canal Segarra Garrigues, que tal i com va explicar Catalunya Plural, acumula un sobrecost del 81%. A més, Rosell va pilotar el projecte tant des de l'esfera pública com la privada, en un altres cas de portes giratòries: era subdirector general d'infraestructures al departament d'Agricultura quan es va començar el projecte al 2002. Posteriorment, va passar a ser director general d'ASG, l'empresa concessionària, però quan CiU va recuperar el poder al 2010 va tornar al món públic.

Etiquetas
stats