eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

El Govern anuncia que desobeirà el TC i seguirà endavant amb la declaració independentista

La vicepresidenta, Neus Munté, ha assegurat després de la suspensió del Constitucional que la voluntat política del Govern és desenvolupar el contingut de la declaració independentista

Considera que estan complint "el mandat democràtic sorgit de les urnes" i vehiculat al Parlament "que és sobirà"

- PUBLICIDAD -
La Generalitat afirma que obedecerá al Parlament

Munté, Mas i Turull al Parlament EFE

El Govern no farà cas de la suspensió del Tribunal Constitucional, que aquest dimecres ha suspès la declaració d'inici del procés d'independència aprovada pel Parlament. Segons ha anunciat la vicepresidenta del Govern en funcions, Neus Munté, l'executiu català té "tota la voluntat política" per desenvolupar els punts continguts en la declaració. "Estem complint un mandat democràtic sorgit de les urnes i una declaració aprovada per la majoria del Parlament", ha assegurat Munté.

La vicepresidenta ha considerat "sorprenents" les declaracions del president Mariano Rajoy sobre la defensa de la democràcia i els drets dels catalans. "Fa molt de temps que no trobem un Estat que ens defensi", ha sostingut, "la democràcia a Catalunya no està en joc, al contrari, gaudeix de molt bona llibertat". La portaveu del Govern entén que el recurs al Constitucional constitueix "una utilització de la justícia" per part del Govern espanyol "per posar una mordassa als drets i llibertats de la ciutadania de Catalunya".

Després d'anunciar que hi haurà una valoració més en profunditat per part del Govern en els propers dies, Munté s'ha reafirmat en la intenció de desobeir al Constitucional assegurant que el seu "marc mental i d'actuació" és "el compliment d'aquesta declaració".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha