eldiario.es

Menú

El Suprem demana que s'obri judici contra Francesc Homs per la consulta del 9-N

El tribunal dóna un termini de deu dies a la Fiscalia perquè soŀliciti l'obertura de judici oral o bé el sobreseïment de les actuacions

En el seu acte, el jutge apunta un cop més l'existència d'indicis de desobediència i prevaricació en la conducta d'Homs en relació amb la consulta del 9-N

- PUBLICIDAD -
El Supremo cierra el sumario contra Homs y prepara la apertura de juicio contra él

El Supremo tanca el sumari contra Homs i prepara l'obertura de judici contra ell EFE

El jutge instructor de la causa seguida al Tribunal Suprem contra el diputat i exconseller de Presidència de la Generalitat de Catalunya Francesc Homs per la consulta del 9-N ha tancat la investigació i ha demanat a la Fiscalia que sol·liciti obertura de judici contra ell o l'arxiu de la causa.

El magistrat de la Sala II Andrés Palomo del Arco, instructor de la causa seguida per delictes de prevaricació i desobediència contra Homs en relació a la consulta del 9-N de 2014, ha dictat interlocutòria de transformació de les diligències prèvies en procediment abreujat.

Amb això posa fi a la investigació dels fets i dóna un termini de deu dies a la Fiscalia perquè sol·liciti l'obertura de judici oral formulant escrit d'acusació o bé el sobreseïment de les actuacions. El fiscal podria, excepcionalment, sol·licitar la celebració d'alguna diligència complementària.

En el seu acte, el jutge apunta un cop més l'existència d'indicis de desobediència i prevaricació en la conducta d'Homs en relació amb la consulta del 9-N, després de la sentència del Tribunal Constitucional que va suspendre la convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya convocada per la Generalitat per a aquest dia.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha