Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge que investiga el 3% de Convergència demana de nou al TSJC que imputi Germà Gordó

Germà Gordó en una imatge d'arxiu

Oriol Solé Altimira

El jutge que investiga el cas del 3% ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que imputi el diputat de Junts pel Sí, Germà Gordó, per la seva presumpta participació en la trama de comissions a canvi d'obra pública que afecta el partit. Gordó, exconseller de Justícia i un dels més estrets col·laboradors d'Artur Mas, està aforat davant el TSJC per la seva condició de diputat al Parlament, per la qual cosa hauria de ser aquesta instància el que l'imputés, en comptes de titular del jutjat d'instrucció 1 del Vendrell que investiga el suposat finançament irregular de CDC.

És la segona vegada que el jutge del Vendrell envia una exposició raonada al TSJC per imputar Gordó. La primera petició va ser a finals de l'any passat, quan va demanar investigar-lo per les sospites que Gordó seria el mediador en la gestió de donacions d'empreses a CDC i a fundacions afins a canvi de facilitar adjudicacions d'obra pública.

La base per a enviar la primera exposició raonada va ser un informe de la Fiscalia Anticorrupció que considerava Gordó com l'“aconseguidor” o “recaptador” en la trama del 3%. Així mateix, l'informe destacava que l'exconseller hauria supervisat la tasca del tresorer de CDC, Andreu Viloca –imputat en la causa– que controlava de manera “sistemàtica” les suposades 'mordidas'

El TSJC va rebutjar investigar Gordó al gener passat al no veure, de moment, indicis clars de la seva relació amb la suposada trama de pagament de comissions. L'Alt Tribunal català va al·legar que els indicis apuntats pel jutge, que incloïen trobades de Gordó amb empresaris vinculats a la trama del 3%, eren imprecisos, de manera que va tornar l'exposició raonada al magistrat del Vendrell perquè la concretés més en un segon informe.

Etiquetas
stats