Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Precaució amb els petards, amb el consum d'alcohol... València llança un decàleg de bones pràctiques en Falles

Vista aèria d'una mascletà.

Carlos Navarro Castelló

L'Ajuntament de València ha elaborat, amb la col·laboració d'associacions veïnals, ciutadanes, de consumidors i hostalers, un conjunt de recomanacions perquè tothom puga gaudir d'unes Falles responsables.

El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha presentat aquest dimecres un decàleg de convivència que anima la ciutadania a cuidar l'entorn i el mobiliari urbà, respectar l'horari d'activitats de les comissions i dels locals d'oci, i seguir, en tot moment, les indicacions de Bombers, Policia, Protecció Civil i voluntaris, especialment en grans aglomeracions.

A més d'aquestes recomanacions, l'esmentat decàleg insta totes les persones que s'acosten als actes més concorreguts a extremar la precaució davant possibles robatoris, utilitzar els petards amb responsabilitat i ensenyar a fer-ho i a gaudir de les festes amb responsabilitat als més menuts.

Així mateix, l'Ajuntament recomana a la ciutadania, sempre que siga possible, l'ús del transport públic i alerta dels riscos de l'excés del consum de begudes alcohòliques, i també recorda que els llocs de venda ambulant han de complir una normativa i que, davant qualsevol incidència mercantil, s'ha d'exigir la fulla de reclamacions.

En definitiva, tal com ha explicat el regidor de Cultura Festiva, aquest decàleg “és un document que arreplega recomanacions perquè els fallers i no fallers, veïns, veïnes i visitants gaudisquen de les Falles en pau i amb sostenibilitat”.

Pere Fuset ha recordat que “la festa de les Falles és Patrimoni de la Humanitat i això vol dir que és un patrimoni en comú del conjunt dels valencians i de les valencianes; per això, tots hem de posar el nostre granet d'arena, la nostra millor voluntat per a arribar a un consens i fer que aquesta festa, que ho abasta tot, i és un motor social, cultural i econòmic, siga molt més una oportunitat i mai un problema”.

En la presentació d'aquest document, Pere Fuset ha demanat el màxim respecte i moderació a tots els que participen en la celebració de les Falles, “perquè és una festa d'excessos, llum i color, però en el moment en què els excessos es produeixen en una altra direcció deixa de ser una festa”.

En la mateixa línia s'ha manifesta el responsable de l'àrea de participació de Junta Central Fallera, Antonio Pla, qui ha donat les gràcies “a totes les entitats que han fet possible el decàleg de convivència que demostra que una part fonamental de la societat civil organitzada treballa juntament amb l'Administració perquè les Falles siguen recordades pel seu valor cultural, cívic i de sostenibilitat”.

Finalment, la fallera major de València, Raquel Alario, ha destacat que “les Falles són dies d'alegria per a disfrutar i que, per a fer-ho, cal apostar per la convivència basada en el respecte”.

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats