Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Els Mossos reproven als bombers

Noelia Román

Barcelona —

Als ulls dels vianants que ahir passaven per davant de la conselleria d'Interior allò va ser només una anècdota: un grup de bombers ruixant amb escuma a una columna de mossos impertèrrits. Pels mossos, en canvi, l'acció va ser un fet recriminable, impropi d'uns companys que comparteixen departament (el d'Interior) i també reivindicacions. Per això avui, tres dels quatre sindicats del cos de Mossos d'Esquadre (CAT-ME, SME-CC.OO i SPC) han emès un comunicat que reprova el comportament dels bombers i els convida a lluitar contra “l'enemic” comú: la conselleria que encapçala Ramon Espadaler.

“Els mossos han hagut de suportar una actitut impròpia, vergonyosa, intolerable i indigna d'uns irresponsables que formen part d'un cos professional que també vetlla per la seguretat de les persones i que, en representació del cos de Bombers, han posat en risc la integritat física, amb exposició a productes químics inclosa, als nostres companys”, es queixen els sindicats de Mossos a la nota emesa. Els bombers –un centenar aproximadament– es manifestaven devant del Departament d'Interior per reclamar una reunió amb Espadaler. Volien exposar-li les precàries condicions en què trevallen –asseguren que ja no poden garantir la seguretat de tothom– i intentar negociar una millora.

En la seva protesta, vigilada pels Mossos, els bombers van llençar petards, bombes de fum, van volcar contenidors i van trencar el cordó policial. Llavors, un grup d'agents, que no portaven casc ni armilles, va carregar contra alguns dels manifestants. Segons el bombers, un d'ells va resultar ferit en una mà i va haver de ser atès.

Els sindicats de Bombers asseguren que l'acte va ser responsabilitat d'un grup minoritari de companys i que no representa el sentir del cos. Alguns van trucar als seus homòlegs del cos de Mossos i els van demanar disculpes. “Però jo personalment he trobat a faltar un comunicat oficial i públic demanant aquestes disculpes”, ha dit a aquest diari, Ramón Labrador, portaveu del sindicat de Mossos CAT-ME.

Tot i l'incident, els sindicats de Mossos criden als seus companys de Bombers a no caure en el “parany” de l'Administració –“volen veure'ns enfrontats”– i a lluitar conjuntament contra les retallades i la precarietat laboral. “Bombers i Mossos estem patint retallades, manca d'efectius i d'equipament i, en més d'una ocasió, hem fet front comú en diverses mobilitzacions. El problema no es la policia sinó els polítics que ens governen”, assenyalen en la nota. I atribueixen a “la manifesta ineptitud del Departament a l'hora de gestionar el conflicte obert que manté amb mossos i bombers” la responsabilitat de fets “tan lamentables” com el d'ahir.

Etiquetas
stats