Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Avança la iniciativa de veïns i entitats de la Barceloneta per superar la precarietat turística

El port de la Barceloneta

João França

“O impulsem els canvis des del barri o venen des de fora i no responen a les necessitats de la gent”, assegura Anna Lite, del Pla Comunitari de la Barceloneta. Fa un any veïns i entitats del barri van presentar, en el marc del projecte Barceloneta Proa a la Mar, un pacte per a l'ocupació i el desenvolupament local que implicava entitats veïnals, socials, educatives, professionals i agents econòmics per treballar per a un futur digne per als veïns i veïnes. Durant el primer any ja s'han vist alguns resultats que han presentat aquest dimarts.

224 persones del barri van trobar feina el 2015 a través del Punt d'Informació i Orientació Laboral. “Principalment en els sectors de l'hostaleria i els serveis, que són les sortides més immediates que tenim per donar respostes des de ja”, ha apuntat Lite. La puntualització es deu a que l'aposta de Barceloneta Proa a la Mar és que el barri tingui un futur més enllà de la dependència del turisme. El projecte vol mirar a la mar, però no només com a atractiu turístic, sinó com a font de desenvolupament comunitari.

Per Gala Pin, regidora del districte de Ciutat Vella, “Barcelona no s'entén sense el mar, i el barri que ho exemplifica és la Barceloneta”. L'Ajuntament dóna suport a la iniciativa, i reivindica la necessitat de treballar amb tots els actors del barri. Per això també celebra la col·laboració del Port de Barcelona i les seves empreses en aquest projecte. Barceloneta Proa a la Mar ja compta amb una xarxa de més de 100 empreses col·laboradores. El treball conjunt de veïns i entitats del barri, apunta Lite, “ha permès corresponsabilitzar les empreses i fomentar la contractació de proximitat”.

Més enllà d'això, el projecte aposta també per altres formes d'ocupació i especialment l'economia social i solidària. Per això s'estan oferint sessions informatives en diferents nivells educatius –des de la secundària fins a la universitat– per plantejar la possibilitat de posar en marxa iniciatives d'economia social. Un exemple de resultat d'aquesta aposta és l'impuls d'una xarxa d'artistes i artesans de la Barceloneta que aviat faran una primera fira conjunta.

Etiquetas
stats