Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Colau i Bosch pacten allargar fins als 16 anys el transport públic gratuït pels joves amb pocs recursos

Colau i Bosch a la presentació de l'acord en transport

elDiario.es Catalunya

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch, han arribat a un acord per estendre la gratuïtat de la T-12 dels 15 anys als 16 pels joves de famílies amb pocs recursos. La tarificació social del transport era una de les carpetes que ERC havia demanat abordar per donar llum verda a les ordenances fiscals del govern municipal, tot i que l'acord d'aquest dimarts no suposa un 'sí' definitiu dels republicans al projecte.

L'acord preveu autobús i metro gratuïts pels joves de famílies amb ingressos inferiors a l'Indicador Públic de Rentes d'Efectes Múltiples (IPREM), així com una rebaixa del 50% del cost del metro i de l'autobús pels joves de famílies amb ingressos que siguin dues vegades l'IPREM. El pacte també inclou 1,9 milions que se sumaran a la partida que dedicarà l'Autoritat Metropolitana del Transport per estendre la T-12.

Acord en transport previ a un pacte estable de govern? No, almenys en les valoracions públiques de l'alcaldessa i el cap de files dels republicans a l'Ajuntament. “ERC està a l'oposició i no hi ha novetats en aquest aspecte”, s'ha limitat a afirmar Bosch. “S'haurà de parlar en les properes setmanes si poden haver-hi acords més estables”, ha valorat Colau. Mentre no arribin, l'alcaldessa s'ha reafirmat en la voluntat de seguir executant el mandat “de canvi i de consensos”.

La fi del cicle electoral (al Parlament i al Congrés), però, hauria de facilitar que Barcelona en Comú, que governa la ciutat amb només 11 regidors de 41, assolís alguna tipus d'acord estable amb alguna de les forces progressistes del govern municipal. La primera ocasió per veure si hi ha possibilitats d'explorar un acord estable es veurà en el proper plenari, que se celebrarà dimarts que ve i hauria d'aprovar les balances fiscals pel 2016. Les negociacions, cada cop més a contrarellotge, seguiran durant aquests dies.

BComú busca el suport d'ERC i el PSC per donar llum verda definitivament a les ordenances. L'aprovació inicial del projecte va tirar endavant gràcies al vot de qualitat de l'alcaldessa i el suport del PSC i la CUP i l'abstenció d'ERC. El líder dels socialistes, Jaume Collboni, ha explicat que vol una pujada de l'IBI als immobles de més de 300.000 euros i que no farà públic el sentit del seu vot fins al dia del plenari. Per la seva banda, els republicans reclamen més subvencions a l'impost per les rendes més baixes.

Etiquetas
stats