Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Colau defensa la poetessa investigada pel seu Parenostre: “No hi havia paraules ofensives”

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

elDiario.es Catalunya

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha sortit en defensa de la poetessa Dolors Miquel després que l'Asociación de Abogados Cristianos comuniqués aquest dilluns que un jutge investiga l'artista pel Parenostre que va recitar en el lliurament de premis Ciutat de Barcelona. Colau, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que en el poema de Miquel “no hi havia paraules ofensives contra el cristianisme”, sinó que es tracta d'una obra “a favor dels drets de les dones i feminista”.

Colau ha lamentat que l'Asociación Española de Abogados Cristianos hagi portat el poema als tribunals. Segons l'entitat, Colau podria haver comès presumptament un delicte d'omissió del deure de perseguir delictes, mentre que Miquel podria haver comès un delicte contra els sentiments religiosos. “Mig país pot acabar als jutjats si seguim per aquest camí”, ha advertit Colau sobre les denúncies.

“Judicialitzar un poema feminista està fora de lloc”, ha tancat Colau, que ha explicat que el regidor del PP a Barcelona, Alberto Fernández-Díaz, va marxar de la sala municipal ofès després de sentir el poema, però que posteriorment va parlar amb ell i li va comunicar que “no pensava judicialitzar-ho”. “Em sembla estrany que un grup vulgui judicialitzar un poema que entra clarament dins de la llibertat d'expressió”, ha afegit l'alcaldessa.

El poema denunciat per l'associació catòlica conservadora és una obra de 2006 que reivindica el cos de la dona. “Mare nostra que estàs en zel, sigui santificat el vostre cony”, és un dels seus versos. A més d'Advocats Cristians, una altra entitat catòlica conservadora de Barcelona, E-Cristians, també va portar davant la Fiscalia el Parenostre de Miquel.

Etiquetas
stats