Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CiU: “No cal una enquesta del CEO per veure que moltes mesures que hem de prendre generen incomprensió”

Jordi Turull assegura estar content amb els resultats de l'enquesta del CEO perquè demostren que els catalans volen decidir el seu futur.

catalunyaplural.cat

Agències —

El portaveu del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, s'ha mostrat inicialment satisfet amb els resultats de l'enquesta del CEO publicats aquest dijous. Malgrat la davallada del seu partit -passaria dels actuals 50 escons a entre 35 i 37, i es veuria superat per ERC-, Turull ha intentat deixar clar que per la seva formació el més important per a la seva formació és que “els catalans volen poder decidir lliurement el futur del país, i cada vegada hi ha més ciutadans que ho veuen clar i necessari”.

El portaveu parlamentari ha valorat en primera instància els resultats de l'enquesta relacionat amb el procés sobiranista. Per Turull, el CEO avala que “la solució de Catalunya passa per l'Estat propi”, en referència al 55% dels enquestats que han assegurat que votarien per la independència en una hipotètica consulta sobiranista. “L'enquesta demostra que cada vegada la solució passa més per un acte de democràcia i perquè Catalunya es pugui valdre per ella mateixa”, ha remarcat.

Però tot i esquivar-ho al principi, Turull s'ha hagut de referir inevitablement a les causes que farien perdre a CiU entre 13 i 15 escons si les eleccions se celebressin aquest cap de setmana. En aquest sentit, lluny de replantejar-se el rumb del partit, ha expressat que la caiguda respon al “desgast de les mesures que prenem en solitari, per la duresa de las situació econòmica i social”. Així, ha afegit que “no fa falta una enquesta del CEO per veure que moltes de les mesures que hem de prendre per remuntar la situació generen incomprensió”.

Etiquetas
stats