Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

La CNMV multa amb 6,2 milions a CatalunyaCaixa i Bankia per infraccions amb les preferents

Una vianant passa per davant d'una sucursal de CatalunyaCaixa

Agències

En concret, la CNMV imposa tres multes a CX, una d'elles per import de dos milions com a successora en la responsabilitat declarada en relació a la comercialització de productes híbrids (participacions preferents i deute subordinat) per incomplir les obligacions d'informació previstes.

La comercialització d'aquests productes “sense avaluar si resultaven adequades als coneixements i experiència dels clients”, entre altres raons, es va efectuar per Caixa Manresa, Caixa Catalunya i Caixa Tarragona, entitats que van donar lloc a CX.

El supervisor imposa també a l'entitat catalana una sanció per import d'un milió d'euros per la gestió no adequada dels conflictes d'interès generats per la realització de cases entre els seus clients a preus “significativament allunyats” del seu valor raonable.

La resolució d'aquestes sancions a CX només és ferma en via administrativa, sense perjudici de les potestats de revisió jurisdiccional que corresponen a la Sala del contenciós administratiu de l'Audiència Nacional.

Per la seva banda, la CNMV sanciona la matriu de Bankia, Banc Financer i d'Estalvi (BFA), amb 2,1 milions d'euros com a successora en la responsabilitat declarada de Bancaixa (multa amb un milió), Caja Madrid (un milió) i Caixa Laietana (100.000 euros), i amb un milió d'euros a Bankia per infraccions “molt greus” al “en no gestionar adequadament els conflictes d'interès generats per la realització de cases entre els seus clients a preus significativament allunyats del seu valor raonable” .

La resolució que imposa les sancions a BFA-Bankia no és ferma en haver-se interposat contra la mateixa un recurs contenciós administratiu.

Etiquetas
stats