Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Aperitius amb bona música a la Barceloneta

La Bien Querida invita a vermut en la Barceloneta.

Sergio Collado

A l'hora del vermut, Aperol Spritz Sound, que ja ens ha fet gaudir del grup barceloní Sidonie i del cantant Jero Romero en format trio, ens porta ara La Bien Querida i la seguiran Annie B Sweet i The New Raemon.

La proposta es desenvolupa de maig a juny al mercat del barri marítim barceloní, a les portes del renovat edifici d'arquitectura ondulant estil Miralles inaugurat no fa gaire. Els concerts són gratuïts i oberts al públic, a la mateixa Plaça de la Font i durant “l'hora de l'aperitiu”.

La formació basca La bien querida, que coneixem de cançons com De momento abril, A veces ni eso i el seu últim 'hitàs' Arenas movedizas tocarà a les 13h del dissabte 15 de juny i es presentarà en format duo després del seu recent pas pel Primavera Sound i aprofitant que també actuen al festival de músiques avançades Sónar, que ha batejat el seu espectacle d'“hipnòtica cerimònia”.

Aquesta banda d'indie nacional liderada per Ana Fernández-Villaverde ha passat del pop a un electropop molt convincent, rítmic i enganxós amb alguns tons inquietants en el seu últim àlbum, Ceremonia. Entre el krautrock i el shoegaze, La bien querida és una mostra més de l'afortunat moment que viu l'indie rock del nostre país. La formació del nord ha sabut fusionar des dels seus orígens estils tan distants com el flamenc per després evolucionar fins el so actual.

Després d'aquest tercer concert n'hi haurà més. Els propers que tocaran al mercat de la Barceloneta són la cantautora malaguenya Annie B Sweet, també en format duo (22 de juny), i que deixarà mostra del seu indie pop-folk, i la banda capitanejada pel barceloní Ramón Rodríguez, The New Raemon (29 de juny), que despleguen un estil pop-rock.

Segons els organitzadors de l'esdeveniment “es tracta de descontextualitzar els concerts dels seus llocs habituals i traslladar-los a un nou marc”. En aquest sentit apunten que són “els mercats, àgores gastronòmiques i cita de reunió diària, que en els últims anys han tornat a cobrar el lloc que sempre han tingut com a centre social de la vida d'una ciutat”. Dit això, el que queda clar és que la primavera-estiu són un context ideal per el florir de les arts a l'aire lliure. Actualment Barcelona s'ha convertit en un parc de cultura i entreteniment amb una oferta descomunal (Piknic Electronik, Sònar, Primavera Sound, Festival Cruïlla Barcelona, Grec, etc), no només llançada per acontentar turistes.

Aquesta proposta d'Aperol Spritz s'ha produït paral·lelament a la de Madrid, on el programa va incloure a Najwa Nimri, Christina Rosenvinge, Iván Ferreiro, Julio de la Rosa, Nothing Places i els murcians Second que van tancar el cicle de cinc concerts de la capital en el Mercat de San Antón.

Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Etiquetas
stats