Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Els metges investigats al cas Traiber de pròtesis caducades neguen nexes amb l'empresa

L'Hospital Sant Joan de Reus és un dels investigats

EFE

Reus (Tarragona) —

Els tres primers metges a declarar pel cas Traiber han negat davant el jutjat número 3 de Reus nexes amb la marca investigada pel jutge per, presumptament, vendre les seves pròtesis caducades o defectuoses a canvi de comissions.

Fonts pròximes al cas han informat a Efe que els tres metges citats aquest dimarts han coincidit a declarar davant del jutge que instrueix el cas que no tenen cap vinculació amb l'empresa Traiber.

El primer a declarar ha estat Enrique Rodríguez, cirurgià ortopèdic l'Hospital Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) i al sortir dels jutjats ha assegurat: “Mai he posat cap pròtesi de Traiber i ni tan sols les coneixia”.

Josep Giné, cap del servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, no ha fet declaracions als mitjans, però, segons fonts judicials, el seu relat davant del jutge ha estat molt similar al de Rodríguez.

Giné ha relatat que coneix a l'empresari Luis Márquez, amo de Traiber, des de mitjans dels 90, però a que tot i la insistència d'aquest perquè comprés els seus productes, mai va mantenir relacions comercials amb l'empresa, segons aquestes fonts.

L'últim metge a declarar avui davant el jutge Diego Álvarez de Juan ha estat l'expresident del Col·legi de Metges de Barcelona (entre el 2010-2014) Miquel Vilardell.

Vilardell, amb actitud serena, ha explicat a la sortida de la seva declaració davant nombrosos mitjans de comunicació que està “molt tranquil” perquè “mai he tingut cap contacte amb l'empresa ni ningú es va posar en contacte amb mi”.

El jutjat número 3 de Reus investiga 60 professionals del sector sanitari, 47 d'ells metges, per col·locar, presumptament, pròtesis de genoll, maluc i columna defectuoses o caducades a canvi de comissions o regalies com viatges pagats.

Es tracta de la peça separada número quatre de la instrucció del cas Innova, que investiga un cúmul d'irregularitats comeses en el si del grup d'empreses municipals Innova de Reus (Tarragona), la majoria relacionades amb la sanitat pública.

Les declaracions prosseguiran fins al 11 de març i les següents estan fixades per a aquest divendres, amb les citacions de dos neurocirurgians de l'Hospital Josep Trueta de Girona i de la barcelonina Clínica Dexeus.

L'instructor Diego Álvarez de Juan també ha citat a un cirurgià ortopèdic de la Clínica Sagrada Família i un altre de la Clínica del Pilar.

Imputa als 47 metges els delictes de prevaricació, malversació, alteració de preus de subhastes públiques, blanqueig de capitals, suborn, tràfic d'influències, omissió del deure de perseguir delictes, estafa, falsedat documental, corrupció entre particulars i frau a l'administració.

En la última interlocutòria feta pública del cas, es requeria a hospitals i mútues d'assegurances que identifiquessin als pacients amb pròtesis de genoll, maluc i columna en mal estat de Traiber, en previsió d'indemnitzacions que, segons el jutge, poden ser “quantioses”.

L'advocat Emili Ortiz, que representa una trentena d'afectats per aquest cas de pròtesis defectuoses, ha manifestat que “després de les declaracions d'avui em sento més tranquil” perquè “tots han declarat que mai van col·locar peces de Traiber”.

El jutge també investiga si l'exprimera tinent d'alcalde de l'ajuntament de Reus Teresa Gomis (CiU) i l'exregidor de Promoció Econòmica Marc Arza van pressionar a l'hospital de Sant Joan de Reus perquè comprés pròtesis de Traiber.

Per la seva banda, diverses organitzacions mèdiques, com les escoles de Barcelona i Tarragona o el sindicat Metges de Catalunya, demanen celeritat per aclarir el cas i respecte a la presumpció d'innocència.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats