Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Peinado multiplica los frentes del ‘caso Begoña’ sin lograr avances significativos
El miedo “sobrenatural” a que el cáncer vuelva: “Sientes que no consigues atraparlo”
OPINIÓN | 'En el límite', por Antón Losada
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Campanya a la xarxa per a que els escriptors se solidaritzin amb la vaga de la FNAC

Entrada d'un dels centres de la multinacional francesa de la cultura

Tomeu Ferrer

Barcelona —

La vaga anunciada per la secció sindical de CGT per als grans magatzems FNAC ha suscitat una campanya a les xarxes socials que demana als escriptors que per Sant Jordi havien de signar llibres al centre d'El Triangle de Barcelona que no ho facin, en solidaritat amb els treballadors que estaran en vaga.

La iniciativa s'ha difós a Twitter amb l'etiqueta #NosignisalFNAC. Amb aquesta idea diversos col·lectius i persones individuals s'adrecen als escriptors que la multinacional ha anunciat que signaran exemplars dels seus llibres al Triangle, per demanar-los solidaritat evitant firmar en l'espai que els havien estat reservat. En els 140 caràcters molts lectors els demanen que els facin costat en la seva lluita contra la precarietat i les condicions laborals que aplica el grup. I ja s'han començat a rebre respostes. Així, segons l'organització sindical, Toni Albà, Dani Roig, Roc Casagran, Antonio Baños, Jair Domíngez i Carmen Amoraga, Pep Bras, Eduard Voltas, Marta Pèrez Sierra i Jaume Barberà ja han anunciat que no participaran en l'acte organitzat per FNAC. En alguns casos, com el de Carmen Amoraga, i Pep Bras han indicat que sí que es presentarien a firmar però que ho farien del costat dels treballadors que tenen convocada una concentració durant el matí davant dels grans magatzems culturals.

Els organitzadors de la campanya han instat als que envien piulades a que ho facin de forma empàtica. Alguns escriptors s'han queixat del to d'algunes comunicacions.

Llibreries autogestionades

De forma paral·lela, diverses llibreries cooperatives i autogestionades s'han unit a la campanya cridant a vincular el consum cultural cap a entitats coherents amb els principis de molts dels productes que es venen.

També pel que fa als consumidors, circulen per la xarxa recomanacions per a comprar i regalar llibres dels escriptors solidaris amb els treballadors de FNAC.

L'espurna que ha fet saltar el conflicte és l'alt nivell de precarietat laboral que afecta la FNAC, una multinacional que va declarar beneficis l'any 2013. Segons els sindicats, el 60% de la plantilla del centre del Triangle són precaris. Molts d'ells han hagut d'acceptar una reducció d'hores de treball i, per tant, de salari després que l'empresa hagi aplicat per dos cops l'article 41 de la reforma laboral aprovada pel PP i CiU.

La situació de tensió a FNAC ha augmentat en saber-se que l'empresa coincidint amb la vaga per Sant Jordi intenta contractar unes 30 persones per feines com venedores o caixers.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats