Els treballadors de Panrico a Barcelona s'han manifestat aquest dissabte per reclamar la intervenció de la Generalitat en el conflicte de forma que es pugui tornar a negociar l'expedient.
Entre 500 i un miler de persones, segons les fonts, s'han manifestat a Barcelona, entre la Plaça de Catalunya i la Plaça de Sant Jaume han reclamat que el govern català prengui un paper actiu a l'expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que suposa per al conjunt de l'Estat un total de 745 acomiadaments que afecten especialment la planta de Santa Perpètua de la Mogoda.
Contra aquest expedient els treballadors de Panrico fa més de quatre mesos i mig que estan en vaga indefinida. Es tracta de la vaga més llarga de la història de l'Estat espanyol després de la guerra civil, des que durant la dècada dels 60 del segle passat es va produir el conflicte de més durada fins ara, en de l'empresa Laminación de bandas de Echarri, que va que es va allargar durant 163 dies.
A la mobilització, s'hi han unit organitzacions estudiantils, associacions i treballadors d'altres empreses en conflicte.
El president del comitè d'empresa, Ginés Salmerón, ha declarat que, si han arribat a la Plaça Sant Jaume, és per pressionar a la Generalitat a què mogui fitxa, ja que, segons diu, el govern autonòmic no els és de gaire ajuda en la seva lluita.
El conflicte de Panrico s'ha endurit les darreres setmanes, de forma que l'empresa ha demandat els membres del comitè de vaga de Santa Perpètua de la Mogoda considerar que la vaga és il·legal. Per aquest motiu els hi reclama 5 milions d'euros. Al seu torn, els treballadors han fet una altra denuncia a la Generalitat en què demanen que prengui mesures per garantir el dret de vaga, ja que malgrat haver-hi l'aturada, es permet que arribin i es distribueixin productes de la marca procedents d'altres fàbriques per a subministrar el mercat català.
A la manifestació hi ha assistit el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego. A la mobilització, s'hi han afegit organitzacions estudiantils, sindicats, associacions i treballadors d'altres empreses en conflicte, com els dels mitjans públics de comunicació i la coordinadora Mitjans en lluita.