Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ICV demana que la Fiscalia actuï contra la Fundación Francisco Franco per apologia del terrorisme

La dirigent d'ICV Marta Ribas

elDiario.es Catalunya

La coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, ha demanat aquest divendres a la Fiscalia que actuï d'ofici contra la Fundación Francisco Franco per apologia del terrorisme i delictes d'odi a l'haver difós a Twitter l'últim comunicat de la Guerra Civil signat pel dictador l'1 abril del 1939, del qual aquest divendres es compleixen 77 anys.

“Ja hi ha marc jurídic suficient per actuar contra la fundació que ha fet apologia de l'odi i demanem a Fiscalia que actuï d'ofici”, ha explicat Rivas en declaracions a l'agència Europa Press.

Preguntada per si la seva formació emprendrà mesures legals contra la fundació ha afirmat: “Hi ha delictes d'odi. No és la nostra tasca tipificar delictes, però en cas que no actuï (la Fiscalia) valorarem les accions que emprendrem”.

“En el dia d'avui, captiu i desarmat l'Exèrcit Roig ...” Nosaltres no oblidem. #1deAbril 1939 “, resa el missatge que la Fundación Francisco Franco ha escrit al seu compte de Twitter acompanyat d'una foto del comunicat complet amb el qual Franco va anunciar des de Burgos la fi de la Guerra.

El missatge ha estat respost des del compte oficial d'Iniciativa amb un concís “Sou escòria”, seguit de l'etiqueta #antifascistas que ha retuitejat Ribas.

Rufián: “L'Estat finança això”

“Des d'Iniciativa instem a la Fiscalia a actuar contra la Fundación Francisco Franco per apologia del terrorisme i delictes d'odi”, ha escrit la dirigent ecosocialista.

El tuit de la Fundació Francisco Franco també ha indignat el portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián: “No permetis que un estat que permet i finança això et doni lliçons de res. Vergonya”, ha protestat a la mateixa xarxa social.

Així mateix, ha intervingut en la polèmica Izquierda Unida que, des del seu compte oficial, Unida ha recordat a la fundació que ells tampoc obliden: “Nosaltres / es tampoc: 'FEIXISME MAI MÉS!”, diu el missatge, que il·lustren amb una foto de Franco, braç en alt, envoltat de militars i membres del clergat.

No permitas que un estado que permite y financia esto te dé lecciones de nada. Vergüenza.
https://t.co/CgFDFVOryf
Etiquetas
stats