L’Alternativa TV: Europa davant l’amenaça de la ultradreta
Els electors holandesos s’han mobilitzat i han aconseguit aturar al partit ultradretà de Geert Wilders. Els valors europeus han guanyat una batalla, com a en les presidencials d’Àustria, però el risc de la intolerància i la xenofòbia que defensa l’extrema dreta segueix sent una amenaça a Europa.
La propera batalla és a les presidencials franceses, on el Front Nacional de Le Pen mesurarà les seves forces. I tot, sota la ombra del fenomen Trump a Estats Units i l’impacte del Brexit a Gran Bretanya. El segon programa de L’Alternativa TV està dedicat a ‘Europa davant l’amenaça de la ultradreta’.
Participen al programa:
Antoni Segura. President del Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB) i catedràtic de Historia Contemporània en la Universitat de Barcelona y especialista en anàlisis de conflictes.
Paola Lo Cascio. Professora d'Història Contemporània a la UB. Membre del Centre d’Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona (Cehi-UB) i del Grup de Recerca i Anàlisi del Món Actual (Granma-UB)
Henry de Laguérie, Periodista francès amb una dilatada presència Barcelona. Es corresponsal de la cadena ‘Europe 1’, col·laborador de LCI, M6 i ‘La Dépêche’.És autor del llibre: ‘Les catalans’ (2014).
Edwin Winkels, Escriptor i periodista holandés que en 1988 es va instal·lar a Barcelona com correspondal de varies mitjans del seu país, com la TV pública NOS i els diaris De Volkskrant i AD. Durant 21 anys va ser reporter de El Periódico de Catalunya. El seu últim llibre es la novela ‘El último vuelo’.
El programa s’emetrà en directe mitjançant ‘UAB Campus Media’ de 12:30 a 13:30 hores i quedarà a disposició dels espectadors a les webs d’aquest servei i de les entitats impulsores, Fundació Periodisme Plural i SICOM. Les emissions de L’AlternativaTV van iniciar-se el 10 de febrer de 2015, amb un debat sobre el panorama polític a Grècia després de la victòria de Syriza. Al llarg de la seva trajectòria s’hi han tractat temes com les relacions entre Catalunya i Espanya, la situació de la universitat o la sanitat pública, els moviments veïnals, l’habitatge o els ajuntaments ‘del canvi’.